LiveBiz
A fost găsit legat de un copac în timpul unui incendiu. Priviţi-l acum, când îl revede pe medicul veterinar care l-a salvat

A fost găsit legat de un copac în timpul unui incendiu. Priviţi-l acum, când îl revede pe medicul veterinar care l-a salvat

LiveBiz » Animale » A fost găsit legat de un copac în timpul unui incendiu. Priviţi-l acum, când îl revede pe medicul veterinar care l-a salvat

Când Căpitanul Gregg Gordon şi echipa sa de pompieri din West Palm Beach au fost informaţi despre un incendiu de vegetaţie, ultimul lucru la care se aşteptau a fost ceea ce au văzut în acea zi.

Cineva din vecini a spus ca exista un câine blocat în desişul de vegetaţie şi pe măsură ce pompierii se apropiau de locul cu pricina, şi-au dat seama că acel câine nu era blocat – ci era legat. Era un biet câine alb-maro care suferise arsuri pe tot corpul.

JPESC / Facebook

„Micuţul a suferit arsuri destul de serioase.” a declarat Gordon pentru Palm Beach Post. „Chiar şi atunci când l-am prins, era foarte tulburat. Îmi făceam griji dacă va trăi.”

Câinele în vârstă de 2 ani a fost salvat de pompierul Marcos Orozca şi transportat de urgenţă la Peggy Adams Animal Rescue pentru evaluare medicală.

După ce a fost consultat de către echipa veterinară, aceasta a concluzionat că va avea nevoie de îngrijiri medicale majore şi de o perioadă mare de timp pentru recuperare. În acel moment au transferat câinele la Jupiter Pet Emergency & Specialty Center (JPESC), unde putea primi tratament specializat pentru arsurile sale.

JPESC / Facebook

Odată ajuns la spital, personalul de aici l-a numit Smokey pe curajosul câine. Avea nevoie de multiple transfuzii de sânge, băi cu medicamente, schimburi de bandaje şi foarte multe tratamente într-o cameră hiperbară. Dr. Latimer a fost medicul principal care s-a ocupat de tratamentele lui Smokey şi cei doi au stabilit o legătură strânsă.

După câteva săptămâni de tratament, starea de sănătate a lui Smokey începuse să se îmbunătăţească într-un mod incredibil. Se vedea cu ochiul liber că voia să trăiască.

JPESC / Facebook

După ce a supravieţuit unui asemenea calvar, era de înţeles că va trece un timp până când Smokey va avea din nou încredere în cineva, dar curând durerile sale au început să înceteze şi a putut să-şi arate iubirea şi afecţiunea faţă de oameni.

Potrivit Palm Beach Post, Smokey a fost luat în grijă de către căpitanul Gregg Gordon până când îi vor găsi o locuinţă permanentă. Câinele mai are un drum lung de parcurs până se va recupera complet, dar toată lumea este fericită că este în siguranţă, are parte de îngrijire de specialitate şi multă dragoste.

JPESC / Facebook

„Cauza focului este încă necunoscută, dar se pare că incendiile sunt destul de comune în aceste zone bogate în vegetaţie. Pentru că patrupedul era legat în apropierea unui camping, Gordon crede că el era mai degrabă un paznic al proprietăţii, decât un animal de companie.” – notează Palm Beach Post.

Chiar dacă a trecut printr-o experienţă nefericită, viitorul lui Smokey se arată luminos. Cu toate că acum locuieşte într-un cămin temporar, unde se bucură de tot ceea ce îşi doreşte, Smokey nu şi-a uitat binefăcătorii şi personalul veterinar de la JPESC care i-au salvat viaţa în fiecare zi.

Curând, a sosit timpul ca Smokey să se întoarcă la JPESC pentru un control, iar în momentul în care l-a revăzut pe Dr. Latimer, el nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile.

JPESC / Facebook

Câinele a fost extrem de fericit să revadă tot personalul veterinar care l-a ajutat să supravieţuiască chinului său teribil, dar când îl observă pe Dr. Latimer, se îndreaptă glonţ spre acesta. Imediat începe să-l copleşească pe medicul veterinar cu zeci de pupici, în timp ce-l îmbrăţişează şi mişcă frenetic din coadă.

Este clar că dr. Latimer este unul dintre preferaţii lui Smokey. Urmăriţi mai jos reuniunea lor emoţionantă:

 

Look who’s BACK!!!!!! SMOKEY! Judging by this reunion, we are pretty sure that Smokey knows how much Dr. Latimer and all of his nurses helped him! ❤🐾

Posted by Jupiter Pet Emergency & Specialty Center on Monday, June 5, 2017

Dacă şi vouă v-a plăcut această revedere emoţionantă, distribuiţi articolul cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol? 

Cele mai vizionate