LiveBiz
Proprietarul vede o căprioară ciudată în curtea din spatele casei, apoi îşi dă seama că are nevoie disperată de ajutor

Proprietarul vede o căprioară ciudată în curtea din spatele casei, apoi îşi dă seama că are nevoie disperată de ajutor

LiveBiz » Animale » Proprietarul vede o căprioară ciudată în curtea din spatele casei, apoi îşi dă seama că are nevoie disperată de ajutor

Pentru locuitorii statului american New Jersey, nu este ceva neobişnuit să vadă căprioare la păşunat sau alergând în jurul zonelor rezidenţiale. Cu toate acestea, un localnic a zărit o căprioară diferită de oricare alta pe care o mai văzuse până atunci.

Un proprietar din Colts Neck, Monmouth County, New Jersey, a observat o căprioară în zona împădurită din spatele casei, care deşi avea un corp normal – picioare lungi, trupul acoperit cu blană maro – cu toate acestea, animalul părea să aibă pe cap ceva care semăna foarte mult cu o cască.

MCSPCA / Facebook

Bărbatul a decis să arunce o privire mai atentă şi apropiindu-se încet de animalul ciudat, şi-a dat seama că era de fapt o căprioară tânără, speriată, care avea probleme destul de serioase. Nu numai că era singură, dar capul îi era prins în mod inexplicabil într-un glob de sticlă.

Căprioara îşi blocase capul într-un glob de sticlă provenit de la un corp de iluminat – din acest motiv fusese marginalizată de familia sa. „Anumite specii de animale izgonesc exemplarele care arată diferit sau care sunt rănite, astfel încât să nu atragă prădătorii sau să afecteze integritatea turmei”, a declarat MCPSCA într-un comunicat de presă.

Din păcate, căprioara nu a putut să mănânce şi să bea apă mai multe zile, iar proprietarul şi-a dat seama că timpul era critic. A intrat în casă şi a contactat MCSPCA – divizia din New Jersey care se ocupă de salvarea animalelor sălbatice.

MCSPCA / Facebook

Din fericire, după ce s-au putut apropia în condiţii de siguranţă, salvatorii au îndepărtat globul de sticlă. Acesta s-a dovedit că provenea de la sistemul de iluminat public. Probabil că era parţial umplut cu apă, iar căprioara a rămas blocată vrând să-şi potolească setea. Aceasta a stat câteva zile fără alimente şi apă şi a avut câteva zgârieturi, probabil din cauza vizibilităţii slabe, dar a reuşit să se ridice şi să plece după ce efectul sedativului a trecut.

Chiar dacă globul din sticlă fusese îndepărtat şi căprioara a putut pleca, povestea animalului nu se încheiase încă. În acel weekend, MCSPCA a primit un alt telefon de la proprietarul casei în cauză, care anunţa că animalul este încă în zonă.

După ce a fost eliberată, căprioara nu a mai avut puterea să plece în căutarea familiei sale. S-a întins pe pământ, chinuindu-se să respire. Salvatorii s-au grăbit să ajungă la faţa locului.

MCSPCA / Facebook

Din fericire, tehnicianul veterinar, Deann Bowen, i-a administrat rapid fluide căprioarei slăbite. Acest lucru s-a dovedit a fi exact ceea ce trebuia pentru a-şi reveni.

Fluidele păreau să-şi fi făcut efectul, deoarece salvatorii au urmărit-o făcând câţiva paşi înainte de a sări peste un gard şi de a se pierde în desişul pădurii.

MCSPCA / Facebook

Cei de la MCSPCA a fost informaţi că nu mai există nicio căprioară rătăcind prin zona respectivă, deci se presupune că bietul animal şi-a regăsit familia.

Felicitări salvatorilor şi bunului samaritean pentru tot efortul depus în salvarea acestei creaturi frumoase din pădure.

Dacă v-a plăcut, împărtăşiţi această acţiune de salvare cu prietenii şi familia.

Ţi-a plăcut acest articol?