LiveBiz
Copiii turnaseră lipici pe blana căţelului doar pentru a „se distra”; Salvatorii îşi dau seama că nu au timp de pierdut

Copiii turnaseră lipici pe blana căţelului doar pentru a „se distra”; Salvatorii îşi dau seama că nu au timp de pierdut

LiveBiz » Animale » Copiii turnaseră lipici pe blana căţelului doar pentru a „se distra”; Salvatorii îşi dau seama că nu au timp de pierdut

Când o echipă de salvare a animalelor din Istanbul, Turcia, a ajuns în cele din urmă la căţelul Pascal, acesta era atât de rigid, încât arăta ca o statuie. Dar nu era încremenit de teamă; pentru a se distra, câţiva copii cruzi turnaseră adeziv peste corpul bietului patruped înfometat, apoi îl tăvăliseră prin noroi.

În cele din urmă l-au lăsat pe Pascal să-şi aştepte sfârşitul, deoarece adezivul a devenit din ce în ce mai puternic, ceea ce l-a adus în imposibilitatea de a se mai mişca. De asemenea, avea probleme cu respiraţia şi nu ar fi supravieţuit mult timp dacă aceşti oameni mărinimoşi nu ar fi intervenit în timp util.

De îndată ce a fost transportat la clinica He’ART of Rescue, medicii au încercat să-i îndepărteze adezivul întărit. Din nefericire, lipiciul a reuşit să pătrundă până la piele, singura soluţie fiind aceea de a fi ras complet. Pielea câinelui era atât de afectată de substanţele chimice din adeziv, încât a avut nevoie de tratamente constând în băi medicinale pentru a-i putea calma durerea.

Infecţia cutanată şi organismul slăbit din cauza înfometării au fost cele mai grave probleme. În rest era un căţel absolut normal. Venise momentul ca micul Pascal să se vindece.

În urma traumelor suferite el a ezitat să-şi arate încrederea în oameni. Dar, odată cu trecerea timpului, Pascal a înţeles că cei care îl salvaseră nu-i doreau răul. Personalul i-a oferit dragoste, multă atenţie şi în cele din urmă bietul căţel a început să se vindece din interior spre exterior.

Încet, încet, blana a început să-i crească, ajungând să arate ca un câine complet diferit. Odată ce a fost îndeajuns de sănătos, medicul veterinar şi-a dat acordul că poate merge să locuiască într-un cămin temporar.

La scurt timp după aceea el a fost adoptat de o familie iubitoare din Spania! Acum are ca partener de joacă un câine Husky şi se bucură din plin de noua lui viaţă!

Distribuiţi acest articol pentru a aduce un omagiu salvatorilor de animale, care fac tot posibilul să le ofere o viaţă mai bună prietenilor noştri cu patru picioare!

Ţi-a plăcut acest articol?