LiveBiz
Un copil hărţuit este susţinut de un grup de motociclişti: „şcoala trebuie să fie un loc sigur pentru toată lumea”

Un copil hărţuit este susţinut de un grup de motociclişti: „şcoala trebuie să fie un loc sigur pentru toată lumea”

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un copil hărţuit este susţinut de un grup de motociclişti: „şcoala trebuie să fie un loc sigur pentru toată lumea”

Bullying-ul este, din păcate, un fenomen foarte răspândit în rândul tinerilor, în special în şcoli, şi care continuă să se răspândească cu repeziciune chiar şi printre cei mici. În ciuda numeroaselor campanii de conştientizare care sunt promovate anual în întreaga lume, acesta este un fenomen care nu poate fi eradicat. Probabil, acest lucru se datorează faptului că pentru a învinge ignoranţa este necesar să acţionăm la baza problemei, adică în familie şi în şcoli. Unitatea de învăţământ poate fi mijlocul prin care să se acţioneze asupra familiei, dar de multe ori devine pur şi simplu un loc nesigur, unde hărţuitorii îşi pot permite să se impună în faţa celor „slabi”. Xander Rose era tachinat de colegii săi atât de des, încât ajunsese până în punctul de a nu-şi mai dori să meargă la şcoală.

Imagine: Youtube / CBC News

Xander a fost nevoit să îndure multe comentarii răutacioase din partea altor elevi, care l-au supărat până în punctul de a se retrage în sine. Unele dintre aceste comentarii jignitoare au fost despre culoarea pielii sale – ceilalţi copii au observat că avea pielea mai închisă decât ei şi au crezut că acest detaliu este incredibil de amuzant. Numele de familie al băiatului, Rose, a fost, de asemenea, ţinta unor fraze jignitoare: Rose înseamnă „trandafir”, o floare asociată în mod tipic fetelor. Cum de este posibil ca în 2021 să mai existe încă familii care nu pot să-şi înveţe copiii respectul faţă de ceilalţi?

Imagine: Youtube / CBC News

După ce a aflat despre atacurile jignitoare împotriva fiului ei, mama lui Xander a mers la şcoală pentru a stopa problema agresorilor, dar nu a obţinut rezultatele dorite. Şcoala, în acest caz, nu s-a implicat aşa cum ar fi trebuit pentru a înăbuşi agresiunea în sălile de clasă, drept urmare mama a apelat chiar la poliţie. Nici din partea oamenilor legii nu a primit un ajutor concret şi ajunsese într-un punct în care nu mai ştia ce să facă. Deodată, i-a venit o idee oarecum ciudată, dar care ar fi putut să funcţioneze. Mai hotărâtă ca niciodată, mama lui Xander s-a adresat unui grup de motociclişti din oraşul său natal. Povestea fiului ei s-a răspândit iute printre ceilalţi motociclişti, care au decis imediat să i se alăture pentru a le oferi acelor hărţuitori o lecţie de viaţă binemeritată.

Imagine: Youtube / CBC News

Motocicliştii nu sunt tocmai acea categorie de oameni văzuţi cu ochi buni de societate: există multe prejudecăţi în legătură cu aceştia şi, din acest motiv, au experimentat pe propria piele ce înseamnă să fii discriminat. În scurt timp, motocicliştii din tot oraşul s-au adunat pentru a-l susţine pe Xander şi pentru a transmite un mesaj extrem de important: şcoala trebuie să fie un loc sigur pentru toată lumea! Imaginaţi-vă reacţia bătăuşilor când au văzut zeci de motociclişti escortându-l pe Xander la şcoală.

Imagine: Youtube / CBC News

Gestul acestor motociclişti nu a trecut neobservat şi povestea lui Xander ne învaţă să ne ascultăm mereu copiii. Din păcate, există multe alte cazuri în care adolescenţii sau copiii mai mici, victime ale agresiunii, nu pot reacţiona la violenţă. Sperăm că toate acestea pot fi un exemplu pentru toată lumea, dar în primul rând pentru părinţi şi cadrele didactice.

Ţi-a plăcut acest articol?