LiveBiz
Şi-a părăsit slujba pentru a ajuta câinii vagabonzi din oraşul său: astăzi are un adăpost unde îi îngrijeşte

Şi-a părăsit slujba pentru a ajuta câinii vagabonzi din oraşul său: astăzi are un adăpost unde îi îngrijeşte

LiveBiz » Animale » Şi-a părăsit slujba pentru a ajuta câinii vagabonzi din oraşul său: astăzi are un adăpost unde îi îngrijeşte

Actul de bunătate al unui fost medic pentru salvarea câinilor abandonaţi din Grecia a devenit viral.

Grecia se luptă cu cea mai mare criză economică din ultimii 20 de ani. În mod evident, familiile de greci încearcă cu disperare să menţină mâncarea pe masă pentru ei înşişi şi mult mai puţin pentru animalele lor.

Nemaiputând să le ofere câinilor mâncare şi adăpost aşa cum o făceau până nu de mult, sute de oameni i-au abandonat pe străzi sau chiar în zonele nepopulate, sperând că vor avea mai mult noroc pe cont propriu, decât alături de stăpânii lor.

Situaţia tragică a unui număr foarte mare de câini abandonaţi, înfricoşaţi şi înfometaţi din întreaga ţară l-a inspirat pe un bărbat să depună toate eforturile pentru a schimba ceva în cazul acestor patrupezi greu încercaţi.

Takis Shelter via Facebook

Totul a început atunci când Theoklitos Proestakis, cunoscut şi sub numele de Dr. Takis, a decis să facă o vizită la o groapă de gunoi din oraşul său natal, Lerapetra, Creta – una dintre cele mai cunoscute insule din Grecia – unde a fost martorul unor scene sfâşietoare.

Oriunde privea, dentistul vedea doar patrupezi bolnavi, costelivi, mulţi dintre aceştia aflaţi în pragul morţii.

După ce Takis a vizitat acel loc, nu a putut să-şi ia gândul de la toţi acei bieţi câini. Nici nu-şi dorea. Bărbatul şi-a asumat îmbunătăţirea vieţii acestor animale ca şi cum ar fi responsabilitatea lui personală. A revenit în fiecare zi pentru a se asigura că sunt hrăniţi şi că au îndeajuns de multă apă de băut.

Takis Shelter via Facebook

Din păcate, locuitorii din zona respectivă era total indiferenţi faţă de suferinţa câinilor abandonaţi.

Deşi câinii trăiau în mizerie, iar Takis încerca doar să-i ajute să supravieţuiască, ameninţările cetăţenilor de a trimite câinii la abator pentru că le creează „neplăceri”, l-au îngrijorat pe medic. Acest lucru a făcut ca misiunea lui de a avea grijă de toţi acei patrupezi să devina mult mai dificilă.

Refuzând să-şi abandoneze proiectul de a ajuta aceste animale, Takis a pus la cale un plan pentru a putea continua ceea ce începuse.

Takis Shelter via Facebook

Adăpostul

Takis a pus la bătaie toate resursele sale financiare şi a deschis un adăpost. Locaţia aleasă? Un teren privat, amplasat într-o frumoasă livadă de măslini, unde toţi patrupezii salvaţi se pot recupera şi juca în aer liber fără a mai avea grija zilei de mâine.

Deşi se părea că Takis îşi îndeplinise cu succes misiunea de salvare, el se confrunta acum cu o nouă problemă, care de data aceasta l-a afectat personal.

Câinii erau bucuroşi să aibă un loc unde să se poată simţi în siguranţă. Dar oamenii din vecinătatea adăpostului se plângeau continuu de zgomotul produs de patrupezi. Neputând să rămână în adăpost 24 de ore pe zi, lui Takis îi era aproape imposibil să supravegheze câinii aşa cum ar fi trebuit.

Takis a luat decizia eroică de a-şi abandona cariera de succes ca dentist pentru a se putea dedica îngrijirii câinilor cu normă întreagă. Dar curând a rămas fără bani, cheltuindu-i pe tratamente medicale, alimente şi costurile de întreţinere ale adăposturilor.

Takis începea să resimtă greutatea copleşitoare a nesiguranţei financiare şi a instabilităţii din jurul lui.

Takis Shelter via Facebook

Ţinând cont de tot ceea ce se întâmplase în viaţa lui, Takis ştia un singur lucru: bărbatul nu avea de gând să îi abandoneze pe aceşti câini, indiferent de ceea ce îi rezerva viitorul.

Takis a făcut pasul dificil de a-şi vinde atât casa, precum şi maşina personală şi s-a mutat în adăpost pentru a îngriji câinii cu normă întreagă.

Apoi, inimosul grec a decis că este timpul ca adăpostul să devină public.

Takis Shelter via Facebook

Sperând să atragă atenţia asupra situaţiei câinilor pe care îi adăpostea şi dorind să facă ceva pentru ca adăpostul să-şi poată continua misiunea, Takis a apelat la Facebook şi a creat o pagină oficială. Fostul medic dentist, care iubeşte animalele mai mult decât orice şi care a devenit un salvator cu normă întreagă, a fost fericit să vadă cât de multe persoane din întreaga lume au început să-i urmărească pagina.

În scurt timp, numărul celor care i-au apreciat munca ajunsese la peste 200.000, lucru care i-a dat lui Takis un impuls extraordinar de încredere pentru că astfel a putut afla că nu era singura persoană din lume care îşi făcea griji cu privire la aceste animale.

Pe lângă numărul mare de abonaţi pe care „Takis Shelter” i-a câştigat, au existat, de asemenea, foarte mulţi oameni care au dorit să-şi ofere ajutorul sub formă de donaţii.

Cu banii primiţi, adăpostul a început să prospere. Takis a putut găzdui şi mai multe animale care au fost abandonate de foştii proprietari şi lăsate să moară pe străzi.

Takis Shelter via Facebook

Oamenii nu numai că au donat bani către Takis Shelter, dar au început să ofere ceva cu mult mai preţios pentru câinii din adăpost; o parte din timpul lor.

Acum, Takis are mulţi voluntari care vin să ajute să hrănească, să îmbăieze, să trateze şi să iubească animalele.

Takis Shelter via Facebook

În cei 4 ani care au trecut de la înfiinţarea adăpostului, Takis a reuşit să salveze mai mult de 300 de câini, peste 200 dintre aceştia fiind deja adoptaţi de familii iubitoare.

Nu este deloc rău pentru un adăpost relativ nou de salvare a animalelor, care funcţionează într-o ţară ce traversează una dintre cele mai grave crize financiare din toate timpurile.

Takis este un om cu o inimă uriaşă, iar credinţa şi perseverenţa lui în a se asigura că aceste animale ajung să ducă o viaţa sănătoasă şi fericită au demonstrat tuturor că acţionând cu bunăvoinţă, indiferent de cât de greu poate fi, rezultatul obţinut merită toate eforturile. Ţi-a plăcut acest articol?