LiveBiz
După moartea stăpânului său, câinele refuză să plece şi îl aşteaptă zile la rând lângă patul de spital

După moartea stăpânului său, câinele refuză să plece şi îl aşteaptă zile la rând lângă patul de spital

LiveBiz » Animale » După moartea stăpânului său, câinele refuză să plece şi îl aşteaptă zile la rând lângă patul de spital

„Câinele este cel mai bun prieten al omului” – nu doar o vorbă, ci o realitate a faptului că loialitatea şi dragostea pe care un câine le simte faţă de stăpânul său sunt nemărginite.

De fapt, este vorba despre fotografia care a înduioşat inimile a milioane de utilizatori de pe reţelele de socializare: un câine loial stând nemişcat lângă patul în care stăpânul său şi-a dat ultima suflare.

Dar ceea ce a început ca o imagine a tristeţii s-a transformat într-o poveste plină de speranţă care i-a oferit o nouă şansă acestui câine minunat.

Viaţa nu a fost niciodată uşoară pentru Moose, un metis de Laborator în vârstă de trei ani. El a fost găsit pentru prima dată legat de un indicator de trecere la nivel cu o cale ferată din Georgia şi dus la un adăpost pentru animale în august 2017.

Moose aştepta ca o familie să-l adopte, dar nu a avut noroc. Pe măsură ce timpul trecea, era din ce în ce mai puţin probabil că va fi adoptat şi risca să fie eutanasiat din cauza supraaglomerării din adăpost.

Cu toate acestea, el a fost transferat la „Eleventh Hour Rescue”, un adăpost ceva mai spaţios din New Jersey.

„În timpul cât a fost în grija noastră, Moose şi-a făcut mulţi prieteni printre voluntari”, a scris Elevesh Hour Rescue într-o postare pe Facebook. „Am fost copleşiţi de personalitatea lui veselă şi de dragostea sa pentru viaţă.”

Posted by Eleventh Hour Rescue on Friday, April 27, 2018

După ce a primit o nouă şansă la viaţă, cerul începuse să se lumineze din nou pentru bietul câine: un bărbat a venit la adăpost şi a stabilit o legătură minunată cu Moose. Se părea că în cele din urmă câinele şi-a găsit „căminul permanent”.

Din păcate însă, nici de această dată nu a avut noroc. Proprietarul său a murit de cancer doar un an mai târziu.

Moose a rămas cu inima frântă şi întrebându-se când se va întoarce stăpânul său.

„Moose a văzut că proprietarul său nu se afla în acel pat de spital şi îl aştepta să revină”, a declarat Linda Barish, membră a comitetului executiv Eleventh Hour pentru publicaţia Today.

Facebook / Eleventh Hour Rescue

Persoana care a avut grijă de fostul proprietar în ultima parte a vieţii a încercat să aibă grijă de câine, dar nu a reuşit să-l consoleze – aşa că Moose a ajuns din nou alături de vechii săi prieteni de la adăpostul Eleventh Hour.

„Când proprietarul decedează, politica Eleventh Hour este ca noi să luăm câinii înapoi indiferent de situaţie”, a declarat Barish pentru Good Morning America.

Adăpostul a postat pe Facebook fotografia care îl înfăţişează pe Moose aşteptându-şi stăpânul lângă patul de spital – şi a devenit rapid virală.

Dintr-o dată, câinele care nu reuşea să-şi găsească o familie primea acum oferte de adopţie din întreaga lume: mai multe familii din Australia s-au oferit să-l primească cu braţele deschise pe câinele îndurerat.

„Nu aş fi crezut niciodată că se va întâmpla una ca asta”, mărturiseşte Barish. „Mulţi oameni au fost dispuşi să se implice pentru a-l ajuta pe acest câine îndurerat şi fără stăpân.”

În cele din urmă, Moose a fost transferat în grija unei familii din New Jersey, fiind una dintre primele care a contactat adăpostul înainte ca fotografia să devină virală – şi, se pare, că aceşti oameni erau la fel de îndureraţi ca şi Moose: câinele lor de 14 ani murise de curând.

„Căutăm cea mai bună potrivire pentru câinii noştri”, a declarat Barish pentru publicaţia Today. „Familia adoptivă este a unui prieten de-al nostru, aşa că ştim sigur că se descurcă bine.” Familia a împărtăşit fotografii cu Moose în noua sa casă:

Thank you, Eleventh hour rescue and Donna. We adopted internet fav, Moose, last week and he’s doing amazing. He’s adjusting very well and is a love bug.Thank you for all you do for the animals.

Gepostet von Bernadette McCarthy Molisso am Sonntag, 30. Juni 2019

„Se descurcă de minune”, a scris Bernadette McCarthy pe Facebook. „S-a adaptat foarte bine şi adoră să fie alintat.”

Ceea ce a început ca o poveste plină de tristeţe, s-a încheiat într-un mod fericit pentru Moose. Între timp, Barish speră ca povestea să le amintească oamenilor de toţi aceşti patrupezi care au nevoie să fie salvaţi.

„Există atât de mulţi câini ce ajung să fie eutanasiaţi şi care au nevoie de un cămin”, a declarat Barish pentru Good Morning America. „Sper din suflet ca povestea lui Moose să crească gradul de conştientizare, iar oamenii să înţeleagă că este cu mult mai bine să adopte decât să cumpere un animal.”

Gepostet von Bernadette McCarthy Molisso am Sonntag, 30. Juni 2019

Ţi-a plăcut acest articol?