LiveBiz
Leonardo DiCaprio donează 5 milioane de dolari pentru salvarea pădurii Amazoniene

Leonardo DiCaprio donează 5 milioane de dolari pentru salvarea pădurii Amazoniene

LiveBiz » Wow » Leonardo DiCaprio donează 5 milioane de dolari pentru salvarea pădurii Amazoniene

În timp ce liderii mondiali se adună pentru a discuta despre pagubele produse de incendiile care au răbufnit în pădurile Amazoniene şi ce se poate face pentru stoparea lor, o vedetă de la Hollywood a decis să facă un pas în faţă.

Leonardo DiCaprio a retras 5 milioane de dolari din conturi pentru a ajuta la combaterea incendiilor care distrug în prezent cea mai mare pădure tropicală din lume. Banii au fost trimişi unei fundaţii, Earth Alliance, care se ocupă de strângerea de fonduri pentru salvarea pădurii amazoniene.

Supranumită „plămânul verde al Terrei’” pădurea tropicală produce aproximativ 20% din oxigenul Planetei, încetinind ritmul încălzirii globale.

Earth Alliance, care a înfiinţat o pagină pentru donaţii pe site-ul său web, va oferi ajutor financiar partenerilor locali din zonele afectate de incendii.

Organizaţia a fost fondată în luna iulie de către DiCaprio şi alţi câţiva investitori miliardari şi filantropi, printre care se numără Laurene Powell Jobs şi Brian Sheth.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Pădurea tropicală acoperă o mare parte din nord-vestul Braziliei, ţară al cărei guvern a primit numeroase critici pentru lipsa sa implicare cu privire la aceste incendii.

Leonardo DiCaprio a scris pe Instagram despre gravitatea situaţiei.

„Plămânii Pământului sunt în flăcări.”

„Pădurea Amazoniană din Brazilia – care adăposteşte 1 milion de locuitori indigeni şi 3 milioane de specii de animale – arde de mai bine de două săptămâni consecutive.”

„75.336 de incendii de pădure au fost înregistrate în această tară din ianuarie până pe 21 august, cu 84% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.” – conform Institutului Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE) din Brazilia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

„Oamenii de ştiinţă şi experţii în protecţia mediului atribuie defrişările accelerate preşedintelui Jair Bolsonaro, care după preluarea funcţiei în luna ianuarie a acestui an, a lansat o invitaţie deschisă tăietorilor de lemne şi fermierilor, aprobând tăierile ilegale.” 

„Cea mai mare pădure tropicală din lume reprezintă o parte decisivă în soluţia globală privind climatul”, a scris DiCaprio într-un mesaj publicat pe Instagram.

„Fără Amazon nu putem ţine sub control încălzirea Pământului”.

Vedeta de la Hollywood şi-a îndemnat apoi fanii să doneze bani către grupurile care luptă cu flăcările din Amazon, să urmărească situaţia şi să distribuie noutăţile pe canalele sociale, să fie consumatori responsabili şi, atunci când trebuie să voteze, să-şi aleagă reprezentanţi care înţeleg gravitatea schimbărilor climatice şi care nu stau cu mâinile în sân.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Vă rugăm să distribuiţi această luare de poziţie a lui DiCaprio, astfel încât mai multe persoane să poată ajuta la combaterea acestei crize care afectează oamenii din întreaga lume.

Ţi-a plăcut acest articol?