LiveBiz
Un adăpost situat pe o superbă insulă grecească caută îngrijitori care să locuiască alături de 55 de feline

Un adăpost situat pe o superbă insulă grecească caută îngrijitori care să locuiască alături de 55 de feline

LiveBiz » Animale » Un adăpost situat pe o superbă insulă grecească caută îngrijitori care să locuiască alături de 55 de feline

Dacă v-aţi dorit vreodată să locuiţi în paradis şi să vă petreceţi timpul alături de pisici cât e ziua de lungă, se pare că există o opţiune viabilă de a vă împlini acest vis!

Adăpostul „God’s Little People Cat Sanctuary” situat pe insula grecească Syros a anunţat prin intermediul unei postări publicată anul trecut pe pagina lor de Facebook, că este în căutarea unei persoane care să îngrijească cele 55 de pisici, pe care Joan Bowell şi soţul ei, le-au salvat de-a lungul anilor.

God’s Little People Cat Rescue via Facebook

Şi dacă aţi fost vreodată în Grecia, probabil ştiţi deja că pisicile fără stăpân sunt pretutindeni, astfel încât puteţi salva exemplare aflate în impas în fiecare zi a săptămânii!

Casa şi adăpostul sunt situate într-o zonă naturală retrasă care oferă privelişti de vis din aproape orice locaţie te-ai afla pe insulă!

God’s Little People Cat Rescue via Facebook

Anunţul de angajare asigura persoanele interesate că „acest lucru este 100% autentic şi că nu este o glumă – prieteni, vă rugăm să nu ezitaţi să verificaţi!”

Se pare că Bowell avea nevoie de o pauză şi căuta „un iubitor de pisici cu adevărat pasionat care ştie cum să se ocupe de un număr mare de feline şi care să se simtă bine în compania lor”. De preferat, cineva cu abilităţi de „comunicare cu pisicile”.

După ce a primit incredibilul număr de 35.000 de aplicaţii (!), Bowell a ales-o pe Jeffyne Telson, o femeie de origine americană, care să-şi petreacă iarna la adăpostul pentru pisici.

God’s Little People Cat Rescue via Facebook

Telson este o mare iubitoare de animale care locuieşte în California, dar obişnuieşte să îşi petreacă iernile la casa ei din Oregon. Şi are destulă experienţă în a lucra cu felinele la propria organizaţie de salvare, RESQCATS.

Ea a descris recent pe Facebook neaşteptata sa călătorie în Grecia.

God’s Little People Cat Rescue via Facebook

Se pare că Telson aproape că nici nu voia să aplice pentru acest loc de muncă şi chiar a şters e-mail-ul de confirmare, în ciuda încurajărilor venite din partea soţului său, Mitch!

„[…] Nu mi-am imaginat niciodată că voi aplica, deşi dintotdeauna am visat să mă întorc în insule pentru a ajuta pisicile greceşti. Locul de muncă mi-ar cere să fiu departe de Mitch şi de toate animalele mele timp de câteva luni.”

Spunându-i că o va susţine 100% în acest demers, Mitch a încurajat-o pe Telson să aplice: „… această slujbă are numele tău scris peste tot! Este o şansă să-ţi trăieşti visul…”

God’s Little People Cat Rescue via Facebook

După ce i-a scris lui Bowell despre cei 21 de ani de experienţă cu pisicile salvate, proprietara adăpostului a călătorit până în Santa Barbara, SUA, pentru a se întâlni personal cu Telson şi pentru a-i oferi slujba.

Telson a acceptat, dar cu o condiţie:

„Am acceptat cu mult entuziasm, însă am pus o condiţie: salariul oferit urma să fie donat înapoi pisicilor. Trebuie să înţelegeţi, îmi doream slujba nu datorită priveliştii şi şansei de a locui gratuit pe o insulă grecească; Tot ce voiam era să ajut pisicile şi să-mi trăiesc visul”.

Câteva săptămâni mai târziu şi-a făcut bagajele şi a plecat spre insula unde locuiesc 22.000 de oameni şi 13.000 de pisici fără stăpân.

Telson mărturiseşte că a trebuit să se obişnuiască cu îngrijitul pisicilor în aer liber, deoarece organizaţia pe care o conduce în SUA le cere persoanelor care adoptă animale să le ţină în interiorul locuinţelor.

God’s Little People Blog

Dar proprietatea unde începuse să lucreze era situată în interiorul unei rezervaţii naturale, iar Telson se bucura să privească pisicile jucându-se în razele soarelui în timp ce vânau fluturi, fără teama de a fi atacate de vreun prădător.

Cele două femei au demarat un proiect special împreună:

„[Bowell] a ales colonia de pisici de lângă Biserica Ortodoxă Grecească, ce se afla la capătul unui drum montan cu vedere spre Marea Egee. Ne-am petrecut următoarele patru luni salvând cele mai bolnave şi vulnerabile exemplare şi pentru a le steriliza. În cele din urmă, le-am găsit cămine permanente multor pisici salvate”.

God’s Little People Cat Rescue via Facebook

Experienţa grecească a testat-o atât profesional, cât şi emoţional, deoarece a întâlnit atât de multe pisici care aveau nevoie de ajutor.

„M-am întrebat: ‘Cum aş putea ajuta toate aceste pisici? Cum aş putea alege pe cine să salvez şi pe cine să las în urmă? Ştiam de la început că trebuie să găsesc o cale să rezist la atât de multă tristeţe. Întotdeauna am spus că putem face doar o diferenţă… una la un moment dat. Cumva, m-am simţit ca şi cum aş fi fost supusă unui test.’”

God’s Little People Blog

Cu toate acestea, asemenea celorlalţi oameni cu inimă mare, Telson şi-a dat seama că trebuie să se concentreze şi să facă tot ce poate.

„Am ales să văd lucrurile într-un mod diferit, mai nobil. Aveam o treabă importantă de făcut şi pentru a o duce la îndeplinire îmi spuneam zilnic să mă concentrez asupra binelui şi să nu mă las copleşită de durere. Aveam nevoie să rămân pozitivă.”

God’s Little People Cat Rescue via Facebook

Acum, că a revenit acasă şi reflectează la experienţa pe care a avut ocazia să o trăiască, Telson abordează munca într-un mod complet nou.

„Toţi avem şansa de a face o diferenţă, fie că este vorba de voluntariat, de a dona unei organizaţii nonprofit, sau de a ne implica pentru o cauză. Reţineţi că până şi cele mai neînsemnate lucruri pe care le întreprinzi fac o diferenţă… şi să faci ceva este cu mult bine decât să nu faci nimic!”

God’s Little People Cat Rescue via Facebook

În timp ce zeci de mii de oameni au aplicat pentru această poziţie, se pare că persoana potrivită a fost aleasă pentru ceea ce s-a dovedit a fi o cantitate uriaşă de muncă şi de emoţii.

Telson a rezumat descrierea experienţei sale la „God’s Little People” spunând:

„Salvarea unei pisici nu va schimba lumea, dar pentru acea pisică… lumea se va schimba pentru totdeauna”.

Pentru oricine este interesat să viziteze adăpostul pentru pisici, Bowell are acum o casă de oaspeţi disponibilă pentru închiriere şi puteţi să o contactaţi prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook.

God’s Little People Cat Rescue via Facebook

Joan Bowell încă mai caută personal pentru postul de îngrijitor la adăpost atunci când călătoreşte. O altă persoană, Anna Novak, este pe cale să-i ia locul lui Telson, dar se pare că Joan încă poate fi contactată dacă acest tip de slujbă este ceea ce vă doriţi!

God’s Little People Cat Rescue via Facebook

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook!

Ţi-a plăcut acest articol?