LiveBiz
Un băiat foarte sărac de 5 ani scotoceşte după câteva cărţi prin gunoi pentru a le oferi fraţilor săi

Un băiat foarte sărac de 5 ani scotoceşte după câteva cărţi prin gunoi pentru a le oferi fraţilor săi

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un băiat foarte sărac de 5 ani scotoceşte după câteva cărţi prin gunoi pentru a le oferi fraţilor săi

În lume, există mii de copii care suferă de sărăcie şi care, în ciuda tuturor greutăţilor, încearcă să-şi folosească imaginaţia pentru a nu trebui să renunţe complet la copilărie.

În Sao Paulo, Brazilia, micul Matheus este cel mai mic dintre cei opt fraţi şi trăieşte în condiţii de sărăcie extremă cu întreaga sa familie. Are doar 5 ani, dar nu se poate bucura de copilăria pe care o merită orice copil.

Cineva l-a observat în timp ce strângea nişte cărţi din groapa de gunoi Caraguatatuba, cărţi pe care probabil cineva le-a aruncat fără să se gândească că în lume ar putea exista situaţii critice precum cea a lui Matheus, care este gata să citească o poveste şi să o împărtăşească fraţilor săi după ce termină de scotocit prin gunoaie.

Acestea sunt scene pe care niciunul dintre noi nu şi-ar dori vreodată să le vadă, dar nici nu ar trebui să le întoarcem spatele. Copiii au nevoie de noutăţi pentru a rămâne motivaţi, sporindu-şi astfel experienţele de viaţă care îi vor ajuta să-şi dezvolte încrederea de care au nevoie pentru a creşte în siguranţă şi pentru a înfrunta lumea.

Sergentul de poliţie André Souza, care l-a observat pe Matheus scotocind prin gunoi, a fost deosebit de intrigat şi a dorit să înţeleagă mai bine situaţia familială a acelui copil de 5 ani. Aşadar, a mers să-l viziteze în casa lui foarte modestă. Aici, omul legii, a fost extrem de impresionat să vadă că nu exista nici măcar o piesă de mobilier în casă şi că în afara unei saltele ponosite, familia copilului nu mai are nimic altceva.

Instagram / sargentoandresouza_

Povestea micului Matheus a demarat o strângere de fonduri care să ajute la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale familiei sale. Mulţi oameni au fost impresionaţi de voinţa acestui băiat de 5 ani care, în ciuda tuturor piedicilor, găseşte puterea de a fi fericit atunci când găseşte o carte aruncată.

În cadrul strângerii de fonduri, donatorilor li s-a cerut să trimită orice lucru util pentru întreaga familie, în special pentru Matheus şi fraţii săi, precum cărţi, jucării, eventual nişte instrumente muzicale – deoarece este foarte important ca orice copil să-şi exploreze talentele încă de mic!

Ţi-a plăcut acest articol?