LiveBiz
Scena în care un câine consolează un mânz rămas orfan este cel puţin emoţionantă

Scena în care un câine consolează un mânz rămas orfan este cel puţin emoţionantă

LiveBiz » Animale » Scena în care un câine consolează un mânz rămas orfan este cel puţin emoţionantă

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai noştri şi ştim cât de profundă poate fi legătura dintre om şi animal în acest caz. Un câine este capabil să perceapă stările noastre de spirit şi, datorită afecţiunii şi empatiei sale, este, de asemenea, capabil să ne liniştească în cele mai dificile momente. „Este doar un câine”, ar spune unii. – Totuşi, dragostea lui ne poate vindeca atunci când avem cea mai mare nevoie. Cu siguranţă, empatia câinilor apare şi atunci când sunt implicaţi în viaţa altor animale. Povestea câinelui Zip, de exemplu, este o dovadă vie a acestui lucru. Când Zip şi-a dat seama că unul dintre mânjii de la ferma unde locuieşte împreună cu stăpânii săi a rămas orfan, a făcut imediat tot posibilul pentru a uşura durerea animalului. Pe scurt, la fel cum ar face orice fiinţă umană în faţa unei pierderi.

imagine: Youtube / AL.com

În ciuda faptului că este un metis de Ciobănesc, Zip nu a fost niciodată prea interesat de viaţa de la fermă şi, prin urmare, nu a avut niciodată prea multă interacţiune cu caii deţinuţi de stăpânii săi. Cu toate acestea, când a văzut un mânz care era pe punctul de a-şi pierde mama, Zip s-a lansat imediat într-o misiune de „salvare”. Separat de mama bolnavă, mânzul era deosebit de deprimat şi avea nevoie de o prezenţă maternă.

imagine: Youtube / AL.com

Din păcate, iapa s-a îmbolnăvit la scurt timp după ce mânzul Tye a venit pe lume, în ciuda tratamentului şi a tuturor îngrijirilor necesare, nu a putut să-şi revină. Într-o noapte, domnul Swindle, proprietarul fermei, a stat nemişcat lângă iapă, încercând să-i aline suferinţa. Îşi dorea foarte mult să facă ceva pentru ea şi să o salveze, dar din păcate nu mai era nimic de făcut. Fiind în grajd, alături de mânzul deprimat, câinele Zip simţise că ceva nu merge pe calea cea bună. Aproape că părea că Zip înţelegea situaţia…

imagine: Youtube / AL.com

După aproximativ şase săptămâni, Tye a început să-şi revină şi de atunci a crescut la fel de sănătos şi puternic pe cât ar trebui să fie un cal. Ajutorul lui Zip pare să fi fost crucial şi, chiar şi acum, cei doi joacă împreună din când în când. Desigur, Tye a devenit prea mare pentru Zip, dar niciunul nu pare să fi uitat nimic din ceea ce i-a unit. Zip, ca un „tată” bun, a fost şi va fi mereu acolo în momentele dificile!

Ţi-a plăcut acest articol?