LiveBiz
Un cămin de bătrâni instalează separatoare transparente pentru a-i îmbrăţişa pe cei dragi în deplină siguranţă

Un cămin de bătrâni instalează separatoare transparente pentru a-i îmbrăţişa pe cei dragi în deplină siguranţă

LiveBiz » Sănătate » Un cămin de bătrâni instalează separatoare transparente pentru a-i îmbrăţişa pe cei dragi în deplină siguranţă

Odată cu venirea celui de-al doilea val de Covid-19 şi în Italia, cei mai vulnerabili oameni sunt şi cei mai afectaţi de consecinţele teribile ale pandemiei. Aceştia suferă cel mai mult pentru că nu pot să le vadă şi să fie lângă rudele lor din cauza distanţării fizice preventive.

Ce se poate face pentru aceşti taţi, mame şi bunici într-un moment atât de delicat?

La căminul de bătrâni Domenico Sartor din Castelfranco Veneto, provincia Treviso, membrii apropiaţi ai familiei şi oaspeţii îşi pot îmbrăţişa bunicii în deplină siguranţă: autorităţile sanitare au amenajat douăsprezece staţii cu separatoare din sticlă sau PVC; la fiecare staţie există mănuşi introduse în perete pentru a putea atinge şi îmbrăţişa persoana în vârstă: nu numai îmbrăţişarea, ci şi faptul că pot purta o conversaţie graţie căştilor şi microfonului le mai alină dorul celor ce se află de o parte şi cealaltă a separatoarelor.

Cuvintele directorului centrului din Castelfranco Veneto, Elisabetta Barbato, au lăudat minunata iniţiativă: „Pentru pacienţi era necesar” să poţi garanta din nou contactul fizic, deoarece nimic nu este mai confortabil decât o îmbrăţişare: este un gest empatic, creşte „stima de sine, dă energie şi permite corpului nostru să elibereze endorfine şi oxitocină. Am căutat întotdeauna să le oferim bunăstarea fizică, mentală şi emoţională oaspeţilor noştri şi această realizare face parte dintr-un macro-proiect mai larg, care are în vedere o nouă abordare multidisciplinară dezvoltată împreună cu Universitatea din Padova”.

Al Centro Servizi alla Persona Domenico Sartor torniamo ad abbracciarci 👵💚🧑
Oggi si è svolta la conferenza di…

Posted by Centro Servizi alla Persona Domenico Sartor on Monday, October 26, 2020

O iniţiativă demnă de luat în seamă, care aduce alinare pacienţilor izolaţi ai căminului de bătrâni şi familiilor lor, într-un moment atât de delicat şi nesigur!

Ţi-a plăcut acest articol?