LiveBiz
A locuit într-o groapă de gunoi și nu a mers niciodată la școală până la 11 ani: astăzi este un exemplu de curaj şi determinare

A locuit într-o groapă de gunoi și nu a mers niciodată la școală până la 11 ani: astăzi este un exemplu de curaj şi determinare

LiveBiz » Poveşti de viaţă » A locuit într-o groapă de gunoi și nu a mers niciodată la școală până la 11 ani: astăzi este un exemplu de curaj şi determinare

Toţi copiii ar trebui să meargă la şcoală şi să se bucure de copilărie jucându-se şi glumind cu semenii lor. Din păcate, în multe ţări ale lumii această situaţie este departe de realitate. Sophy Ron, de exemplu, o fată cambodgiană care astăzi pare să-şi fi îndeplinit visul de a absolvi, povesteşte cum lumea copilăriei sale nu a fost altceva decât o groapă insalubră de gunoi.

Înainte de a împlini 11 ani, Sophy nu a mers niciodată la şcoală şi nu a locuit niciodată într-o casă adevărată. Casa ei era groapa de gunoi, în aşa măsură, încât nici nu a observat mirosul neplăcut sau murdăria. Din fericire pentru ea, o întâlnire norocoasă i-a permis să-şi schimbe viaţa şi să cunoască lumea exterioară, dincolo de acea realitate tristă şi nesănătoasă pe care o trăise până atunci.

imagine: Facebook / Hoàng Nguyên Vũ

Ron Sophy este un exemplu despre cum poţi ajunge departe chiar dacă ai pornit de jos. Micuţa Sophy nu a mers niciodată la şcoală înainte de a împlini 11 ani, totuşi astăzi este încântată să le împărtăşească tuturor realizările ei personale: a reuşit să câştige o bursă pentru a finaliza un an de studii preuniversitare la Trinity College şi de atunci a început cursurile la Universitatea din Melbourne. O etapă importantă pentru orice tânăr, dar care are o valoare şi mai mare pentru ea având în vedere că era obişnuită să locuiască într-o groapă de gunoi.

Momentul de cotitură din viaţa ei s-a petrecut datorită unei întâlniri întâmplătoare cu Scott Neeson, fondatorul „Cambodian Children’s Fund (CCF)”, care a întrebat-o dacă vrea să înveţe limba engleză. „La acea vreme, nu aveam idee ce este engleza”, a spus Sophy.

imagine: Instagram / Sophy Ron

Sophy este un exemplu de curaj şi determinare, care îi inspiră pe nenumăraţi alţi tineri ca ea să nu renunţe niciodată. Secretul este să crezi în abilităţile tale şi să munceşti din greu pentru a-ţi atinge obiectivele. Când aceste elemente sunt întrunite, este dificil să dai greş sau să ratezi succesul. Astăzi, Sophy speră să se poată întoarce în Cambodgia pentru a începe o afacere în ţara ei de origine.

Mult succes Sophy!

Sursa: Trinity College

Ţi-a plăcut acest articol?