LiveBiz
Coronavirus: un proprietar de locuinţe renunţă la chirie şi face cumpărăturile pentru chiriaşa aflată în nevoie

Coronavirus: un proprietar de locuinţe renunţă la chirie şi face cumpărăturile pentru chiriaşa aflată în nevoie

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Coronavirus: un proprietar de locuinţe renunţă la chirie şi face cumpărăturile pentru chiriaşa aflată în nevoie

Pandemia de coronavirus a perturbat vieţile multor oameni. Odată cu închiderile, blocajele şi interdicţiile, sunt persoane care îşi dau seama că nu mai ştiu cum să se descurce, având pierderi financiare enorme care sunt greu de recuperat pe termen scurt. Mai există şi acei oameni în cazul cărora până şi cumpărăturile au devenit greu de susţinut; să nu mai vorbim de plată unei chirii lunare a locuinţei.

Această cheltuială, în vremurile pe care le traversăm, pentru mulţi poate deveni o adevărată problemă. Din fericire, nu lipsesc proprietarii care, fără să stea prea mult pe gânduri, au decis să renunţe la încasările lor lunare. Şi unii dintre ei chiar au trecut la nivelul următor.

„Sunt norocos să deţin mai multe proprietăţi” – a scris pe Facebook, Nathan Nichols, proprietarul câtorva locuinţe – „şi din acest motiv mi-am anunţat chiriaşii încă din luna aprilie că nu voi mai încasa chiria. Fac un apel la toţi ceilalţi proprietari de case” – a mai adăugat el – „să ia în calcul şi să le ofere chiriaşilor o uşurare”.

Cuvinte simple, directe şi clare, care cu siguranţă i-au făcut pe mulţi să se gândească, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Alan, un alt proprietar de locuinţe. Pentru el, mesajul lui Nichols a avut efectul dorit şi a mers chiar mai departe. La început, bărbatul i-a spus uneia dintre chiriaşe, o mamă care creşte un copil de 4 ani, să nu-şi facă griji cu privire la chirie şi, mai târziu, a întrebat-o pe femeie dacă are suficientă mâncare. Christina i-a răspuns că proviziile sunt aproape de epuizare. Câteva ore mai târziu a primit un mesaj care o invita să iasă până la uşa casei.

Lapte, cartofi, alimente proaspete sau ambalate, scutece şi multe altele: disponibile chiriaşei, care avea mare nevoie de toate acestea, achitate şi donate de către bunul samaritean. Este inutil să descriem bucuria şi surpriza pe care le-a trăit această femeie când s-a confruntat cu un gest atât de neaşteptat şi dezinteresat de generozitate.

Acestea sunt poveştile pe care suntem încântaţi să vi le spunem şi care, într-un moment atât de dramatic, ajută la restabilirea încrederii şi speranţei.

Ţi-a plăcut acest articol?