LiveBiz
Veterinarul refuză să sacrifice câinele accidentat şi îi schimbă viaţa pentru totdeauna

Veterinarul refuză să sacrifice câinele accidentat şi îi schimbă viaţa pentru totdeauna

LiveBiz » Animale » Veterinarul refuză să sacrifice câinele accidentat şi îi schimbă viaţa pentru totdeauna

Cash este un patruped loial şi iubitor, în vârstă de 6 luni, dresat de proprietarul său pentru vânătoare. În urmă cu câteva săptămâni, el a fost accidentat în statul său natal, Virginia (SUA), alegându-se cu o fractură gravă la unul dintre picioarele din spate.

Din păcate, în loc să depună toate eforturile pentru a-l ajuta pe Cash să se recupereze, proprietarul său a decis să-l ducă la medicul veterinar, astfel încât să-l sacrifice, deoarece, în opinia sa, „animalul nu mai era util”.

„Proprietarul lui Cash a spus că ‘nu îl mai poate folosi’ la vânătoarea de urşi, aşa că a decis să-l sacrifice”, a declarat medicul veterinar Rose Rogers, de la fundaţia care i-a oferit acestui pui o nouă şansă la viaţă.

Rose a refuzat să facă procedura, care este legală, şi s-a oferit să păstreze câinele.

Ea a făcut tot posibilul să-l ajute să-şi revină, şi cu ajutorul celor de la ONG Middleburg Humane Foundation, în câteva săptămâni Cash era deja pe lungul drum spre însănătoşire.

Potrivit medicului veterinar, până în Februarie anul viitor, căţelul va fi pregătit pentru adopţie şi va putea fi întâmpinat de noua sa familie iubitoare, care va fi aleasă în aşa fel încât toţi să fie siguri că patrupedul va ajunge pe mâini bune…

O măsură de bun augur, deoarece unii oameni, cum este şi cazul fostului său stăpân, nu merită să deţină animale de companie.

Ţi-a plăcut acest articol?