LiveBiz
Trei răufăcători târăsc polițistul în pădure pentru a-l lichida – Nici nu-şi închipuiau cine era pe urmele lor

Trei răufăcători târăsc polițistul în pădure pentru a-l lichida – Nici nu-şi închipuiau cine era pe urmele lor

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Trei răufăcători târăsc polițistul în pădure pentru a-l lichida – Nici nu-şi închipuiau cine era pe urmele lor

Câinii sunt folosiţi de secole pentru a asigura protecţia şi paza oamenilor.

Unii patrupezi sunt în mod special crescuţi în acest scop şi îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru siguranţa noastră.

Ei bine, tocmai acest lucru este ceea ce ofiţerul Todd Frazier a învăţat pe propria piele.

O verificare aparent simplă a unui vehicul suspect aflat pe marginea drumului l-a atras într-o ambuscadă periculoasă care ar fi putut avea consecinţe tragice dacă nu ar fi intervenit prietenul şi partenerul său cu patru picioare.

Ofiţerul Todd Frazier, din Hancock, Mississippi, lucrează alături de partenerul său de încredere, un câine K9 Malinois Belgian numit Lucas.

Lucas este de mare ajutor departamentului de poliţie, dar adjunctul Frazier nu şi-ar fi închipui că într-o bună zi acest câine curajos va ajunge să-i salveze viaţa.

Frazier se afla în patrulare în zona Pearlington, Mississippi, când a văzut o maşină Lincoln de culoare albastră, parcată în dreptul unui popas la marginea pădurii. Şoferul stătea singur înăuntru, cu luminile oprite.

Se lăsase întunericul când ofiţerul a ajuns în dreptul vehiculului pentru a verifica şoferul aflat în maşină, dar fără să-şi dea seama, alte două persoane au ieşit din pădure.

Se pare că ofiţerul a fost prins într-o ambuscadă şi s-a trezit înconjurat de trei bărbaţi care apoi l-au bătut şi l-au rănit în mai mult locuri cu un cuţit.

„I-au spus că îi vor tăia gâtul şi apoi l-au târât în pădure”, a declarat şeful poliţiei, Don Bass, pentru USA Today.

Youtube / USA Today

Dar atacatorii nu-şi închipuiau că ofiţerul Frazier nu era singur.

„Cei trei l-au tras spre pădure, dar Fraizer a reuşit să-şi elibereze o mână activând butonul de panică ce deschide uşa maşinii de poliţie, eliberându-l pe Lucas”, a mai adăugat Don Bass.

Câinele s-a îndreptat în fugă spre răufăcători şi a început să-i atace. Lucas l-a muşcat cel puţin pe unul dintre suspecţi, salvând viaţa ofiţerului.

„Nu ştim dacă i-a rănit pe toţi, însă ştim sigur că era sânge peste tot”, a declarat şeriful Ricky Adam.

Youtube / USA Today

Frazier a suferit o tăietură în zona frunţii şi are multiple leziuni. Prietenul lui de încredere, Lucas, a avut un ligament rupt şi şi-a pierdut câţiva dinţi în această luptă, dar se va recupera complet după ce a primit cele mai bune îngrijiri din partea medicilor veterinari. Totodată, a fost premiat cu distincţia „Eroul Anului”, pentru curajul lui!

Aflaţi mai multe despre acest incident din videoclipul de mai jos.

Cât de recunoscător trebuie să fie ofiţerul de poliţie pentru faptul că Lucas era cu el. Le dorim recuperare cât mai rapidă.

Această poveste arată cât de importanţi pot fi câinii pentru noi, oamenii şi, nu în ultimul rând, cât de curajoase sunt aceste animale uimitoare.

Distribuiţi acest articol pentru a aduce un omagiu tuturor câinilor pentru loialitatea lor.