LiveBiz
Băiatul care şi-a folosit economiile pentru a hrăni animalele fără stăpân, îşi realizează visul de a deschide un adăpost

Băiatul care şi-a folosit economiile pentru a hrăni animalele fără stăpân, îşi realizează visul de a deschide un adăpost

LiveBiz » Animale » Băiatul care şi-a folosit economiile pentru a hrăni animalele fără stăpân, îşi realizează visul de a deschide un adăpost

Dragostea faţă de vieţuitoarele planetei ar trebui să fie un dar înnăscut în fiecare fiinţă umană care se respectă, dar, din păcate, nu este pe atât de prezentă pe cât ar trebui. Săptămânal se înregistrează nenumărate cazuri de animale abandonate şi multe dintre acestea chiar sunt maltratate de unii oameni fără suflet. Din fericire, însă, există şi poveşti care demonstrează că lumea este încă plină de bunătate şi dragoste.

Pe când avea doar 9 ani, acest copil a avut grijă de câţiva pui abandonaţi din cartierul său, cumpărând mâncare pentru câini din puţinele sale economii. Datorită acestui simplu gest de bunătate, el nu numai că a ajutat animalele aflate în dificultate, dar a reuşit să-şi îndeplinească visul…

Protagonistul acestei frumoase poveşti este micuţul Ken Amante, un băiat de 13 ani, născut şi crescut în Filipine. Ken a fost mereu interesat de animale şi a încercat întotdeauna să aibă grijă de ele în cel mai bun mod posibil. La vârsta de 9 ani, Ken pleca de acasă cu ghizodanul plin cu mâncare pentru câini, pe care o cumpăra din puţinele sale economii şi mergea să hrănească câţiva pui subnutriţi din cartierul său. Într-o zi, tatăl a decis să-l urmeze, pentru a înţelege unde întârzie băiatul său după şcoală: când a văzut scena, nu a putut să nu surprindă câteva cadre.

Profund impresionat de ceea ce văzuse, tatăl a publicat fotografiile online: în scurt timp au devenit virale, emoţionând oamenii din întreaga lume.

Ceea ce făcea Ken în fiecare zi a atras un val imens de aprecieri şi, mai ales, multe donaţii de la diferiţi utilizatori care au vrut să ajute copilul în proiectul său de a salva câinii cu cele mai mari dificultăţi. De asemenea, părinţii săi au început să-i ofere sprijin, Ken astfel reuşind să-şi îndeplinească visul de a deschide un adevărat adăpost pentru animale.

Mulţumită donaţiilor venite din partea susţinătorilor săi din întreaga lume, micul Ken a reuşit să strângă fondurile necesare pentru a deschide Happy Animals Club, primul adăpost de animale din regiunea Davao din Filipine. Pentru a amenaja adăpostul, Ken şi familia sa au reuşit să închirieze un teren de 930 de metri pătraţi, pe care l-au înconjurat complet, astfel încât animalele să nu poată fugi.

Cei trei căţeluşi pe care Ken îi îngrijea iniţial au fost primii care au populat acest nou adăpost: Whitey, Brownie şi Blackie au fost trataţi de către veterinari şi îngrijiţi într-un spaţiu sigur. După un timp, rănile li s-au vindecat, crustele au dispărut şi blana le-a revenit la normal.

Adăpostul Happy Animals Club continuă să funcţioneze şi astăzi şi, de la deschiderea sa, a reuşit să salveze peste 100 de animale aflate în dificultate.

Ken nu şi-a imaginat niciodată că simplul său gest îl va conduce până în acest punct. Asta arată că grija faţă de o persoană sau animal ne oferă întotdeauna o „recompensă” frumoasă în ceea ce priveşte satisfacţia, afecţiunea şi fericirea.

Ţi-a plăcut acest articol?