LiveBiz
Câinele se luptă să supravieţuiască după ce şi-a apărat proprietarii şi a fost împuşcat de răufăcători

Câinele se luptă să supravieţuiască după ce şi-a apărat proprietarii şi a fost împuşcat de răufăcători

LiveBiz » Animale » Câinele se luptă să supravieţuiască după ce şi-a apărat proprietarii şi a fost împuşcat de răufăcători

Renato Santoni, în vârstă de 76 de ani şi soţia sa, în vârstă de 62 de ani, sunt doi pensionari din oraşul La Plata, Argentina, care încă nu şi-au revenit după ce au fost prădaţi de hoţi.

Pare incredibil faptul că nişte oameni lipsiţi de scrupule, care pe lângă faptul că nu au ezitat să intre într-o casă pentru a fura, au şi rănit grav câinele familiei.

Malevo este un Border Collie în vârstă de 12 ani.

După ce au pătruns în casă, cei patru hoţi i-au forţat pe bătrâni să le predea toate bunurile şi să se întindă pe podea. Dar pentru a se asigura că nu întâmpină vreun obstacol în drum, l-au împuşcat pe bietul Malevo, care a încercat să-i apere pe cei pe care îi iubea cel mai mult.

Frumosul Malevo se bucura de dragostea şi grija cuplului pensionat de mai bine de un deceniu, după ce foştii săi proprietari l-au dat afară pentru că obişnuia să alerge găinile pe care aceştia le creşteau.

Infractorii nu au avut nicio urmă de compasiune faţă de animal, iar rezultatul este că acum câinele se luptă să supravieţuiască la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii Naţionale La Plata, în urma atacului teribil în care a fost grav rănit.

„S-ar putea ca el să-i fi muşcat sau să fi încercat să facă asta”, mărturiseşte proprietarul lui Malevo. Dar absolut nimic nu justifică gestul lor.

După ce au lăsat animalul în agonie, atacatorii au fugit din casă cu 35.000 de pesos (aproximativ 530 de euro), un televizor de 32 de inch şi un telefon mobil.

„Au avut noroc că tocmai primisem pensia în acea zi”, povesteşte Renato.

Ofiţerii de poliţie au venit la scurt timp după ce au fost alertaţi. Bătrânul suferă pentru soarta incertă a lui Malevo, care se zbătea în agonie în faţa lui.

„Nici măcar nu l-am putut privi, mi-a sfâşiat inima” – mărturiseşte el. Cu lacrimi în ochi, bătrânul a povestit poliţiei că a rămas fără bani, pentru că hoţii i-au luat tot ce avea şi nu poate face prea multe pentru câine.

Poliţiştii nu au putut să nu empatizeze cu o asemenea durere şi i-au spus bărbatului să nu-şi facă griji pentru că vor suporta ei toate cheltuielile şi vor face tot ce este necesar pentru a ajuta câinele.

„Ţinând cont de refuzul multora de a-i ajuta, neînţelegerea arătată de alţii şi având în vedere că li s-au furat toate bunurile, ce le-a mai rămas bunicilor a fost să deplângă soarta câinelui”, a declarat comisarul adjunct Juan Rodriguez.

„Ca prin minune, câinele a supravieţuit, deşi un glonţ i-a străpuns gâtul. Împreună cu sergentul Daronco, suntem responsabili pentru viaţa animalului, dar avem nevoie de ajutor”, a adăugat el. În tot acest timp, bătrânul Renato se roagă pentru ca Malevo să fie salvat.

ACTUALIZARE
O rudă apropiată a bunicilor a oferit informaţii despre starea actuală a lui Malevo:

„Azi a fost sedat deoarece când s-a trezit era puţin nervos, are pulsul scăzut, iar starea lui este încă critică. Proprietarul i-a adus pui şi orez, dar nu este încă pregătit să mănânce.”

Distribuiţi acest articol pentru a aplauda gestul poliţiei, fără de care soarta câinelui ar fi fost cu totul alta. Amintiţi-vă că fiecare gest de bunătate, oricât de mic ar părea, poate însemna totul pentru alţii. Însănătoşire grabnică, Malevo!

Ţi-a plăcut acest articol?