LiveBiz
Un tânăr tâmplar construiește căsuţe calduroase și rezistente pentru persoanele fără adăpost: „Îi împiedic să moară de frig iarna”

Un tânăr tâmplar construiește căsuţe calduroase și rezistente pentru persoanele fără adăpost: „Îi împiedic să moară de frig iarna”

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un tânăr tâmplar construiește căsuţe calduroase și rezistente pentru persoanele fără adăpost: „Îi împiedic să moară de frig iarna”

Problema sărăciei şi a lipsei de adăpost nu poate fi rezolvată de nimeni peste noapte, dar cu siguranţă fiecare dintre noi poate contribui concret la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale celor mai nefericiţi.

În vârstă de 28 de ani, un tâmplar canadian pe nume Khaleel Seivwright, a decis să contribuie în felul său pentru a ajuta persoanele fără adăpost din oraşul său natal să supravieţuiască iernii aspre.

Datorită unei campanii de strângere de fonduri, tânărul tâmplar visează să producă în serie căsuţe din lemn perfect izolate pentru toţi cei care au nevoie de ele.

După colectarea diferitelor deşeuri de lemn din fiecare proiect finalizat, tânărul Khaleel Seivwright şi-a proiectat prima căsuţă pentru a găzdui una dintre numeroasele persoane fără adăpost din Toronto. Designul este foarte simplu: o cutie dreptunghiulară din lemn, însă, acoperită cu fibră de sticlă, pentru a izola termic adăpostul cât mai mult posibil. Mulţumită proiectului sau, o persoană poate supravieţui în interiorul casei doar cu ajutorul propriei călduri corporale, chiar dacă sunt -4 grade afară. În plus, casa are şi roti deci, prin urmare, este foarte uşor transportabilă.

Fiecare căsuţă îl costă pe Khaleel aproximativ 1.000 de dolari, pentru realizarea ei fiindu-i necesare cam opt ore de muncă. El a început proiectul plătind totul din propriul buzunar, dar după ce prima casă a fost terminată şi prezentată, a creat o pagină de strângere de fonduri pe GoFundMe, astfel încât utilizatorii din întreaga lume să poată contribui la această cauză. Fiecare adăpost este livrat gratuit de Khaleel oricui locuieşte pe stradă şi are nevoie de aşa ceva.

Cu siguranţă nu este o soluţie permanentă, dar este o modalitate bună de a-i ajuta rapid pe cei care trăiesc fără un acoperiş deasupra capului atunci când frigul îşi spune cuvântul. Deşi municipalitatea oraşului Toronto ar prefera să crească capacitatea adăposturilor în loc să utilizeze acest tip de soluţii mobile, care riscă să provoace alte probleme, cum ar fi incendiile, Khaleel intenţionează să creeze case de dragul concetăţenilor săi: „Fac totul pentru a mă asigura că oamenii nu mor pe stradă în timpul iernii”. Şi nu este ieftin.

Iată prototipul căsuţelor realizate de Khaleel

O idee minunată care sperăm să fie în continuare de ajutor… bravo Khaleel!

Ţi-a plăcut acest articol?