LiveBiz
15 imagini uimitoare care demonstrează că mulţi nu cunosc modul în care se cultivă unele alimente

15 imagini uimitoare care demonstrează că mulţi nu cunosc modul în care se cultivă unele alimente

LiveBiz » Natură » 15 imagini uimitoare care demonstrează că mulţi nu cunosc modul în care se cultivă unele alimente

Cu toţii ne bucurăm să consumăm mâncăruri delicioase, dar mulţi dintre noi nu au nicio idee despre felul în care unele alimente cresc. Probabil că veţi fi surprinşi de modul în care se cultivă unele dintre alimentele voastre preferate.

Pregătiţi-vă pentru o incursiune în universul fascinant al cultivării celor mai cunoscute condimente, fructe şi legume.

1) Ananas

Ananasul este un fruct tropical cu proprietăţi excepţionale şi un gust echilibrat între dulce şi acru. Mulţi nu ştiu că fructele de ananas sunt, de fapt, fructe individuale ale unor inflorescenţe care fuzionează în jurul unui nucleu central.

Wikipedia

2) Semințe de susan

Pe măsură ce fructul plantei de susan se usucă, acesta se deschide. Apoi, seminţele sunt scuturate şi strânse laolaltă.

Wikipedia

3) Anghinare

Poate atinge doi metri înălţime şi are, de obicei, multe ramificaţii. Florile sunt mari, asemănătoare cu nişte capitule, colorate în roşu-violaceu.

Flickr/Miran Rijavec

4) Varza de Bruxelles

Caracteristic verzei de Bruxelles este producerea unei tulpini lungi (50-70 cm înălţime) cu frunze necomestibile, de-a lungul căreia se dezvoltă muguri rotunzi sub forma unor căpăţâni de varză în miniatură.

Flickr

5) Capere

Planta este cunoscută pentru bobocii comestibili ai florilor (numiţi capere), deseori folosiţi drept condiment şi fructul (boabe de capere), ambele fiind consumate conservate.

Flickr/Mahmood Al-Yousif

6) Fistic

Creşterea fisticului poate fi comparată cu creşterea strugurilor; fisticul creşte în ciorchini, într-un copac. Când aluna se coace şi creşte, determină coaja tare de deasupra să se despice după ceva timp. Fisticul este apoi uscat şi prăjit sau prelucrat în maşini.

Panoramio

7) Arahide

Arahida (Arachis hypogaea), denumită popular alunul de pământ, este o plantă leguminoasă, erbacee anuală, care aparţine familiei Fabaceae. Florile au culoarea galbenă, iar fructele, deşi se formează în partea aeriană a plantei, se coc în pământ.

Quora

8) Vanilie

Este o plantă căţărătoare originară America Centrală, Mexic, care poate atinge 10 m înălţime, cu flori alb-galbene, din care se formează păstăi de 15 – 20 cm lungime. Extractul din vanilie conţine ca şi component principal vanilina.

Flickr

9) Kiwi

Kiwi este un arbust cu viţe lungi, viguroase şi lemnoase, asemănătoare lianelor cu aspect căţărător. De aceea, atunci când este cultivată, planta are nevoie absolută de un spalier.

Pinterest

10) Caju

Este un copac din familia Anacardiaceae, originar din Brazilia. Caju este o nucă ce creşte în mod ciudat în afara unui fruct (asemănător mărului).

Wikipedia

11) Migdale

Migdalul, este un pom fructifer din familia Rosaceae. Fructele sunt de formă alungită ovoidă, acoperite de o coajă groasă cu aspect pielos. În interior fructul conţine un sâmbure tare.

Flickr

12) Șofranul

Supranumit aurul roşu al gastronomiei, şofranul provine din flori purpurii, deosebit de frumoase. După culegerea florilor, urmează extragerea manuală a stigmatelor (firicelele de şofran).

Pinimg

13) Scorțișoară

Scorţişoara este coaja de culoare roşcată-cenuşie, a scorţişorului. Scoarţa copacului se comercializează uscată sub formă de batoane de aproximativ 10 cm lungime, sub formă de bucăţele sau gata măcinată.

Twimg

14) Merişoare (cranberries)

Cranberry se aseamănă foarte mult cu merişorul. În natură cranberry creşte cel mai bine în locuri mlăştinoase bogate în turbă. Este o plantă care creşte şi se întinde aproape de sol şi rămâne verde pe tot parcursul anului.

Pinterest

15) Cacao

Cacao este denumirea seminţelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care după uscare se macină sub formă de pulbere.

Wikipedia

Care este alimentul vostru preferat? Împărtăşiţi-ne părerile în comentarii!

Ţi-a plăcut acest articol?