LiveBiz
Îngrijitoarea loveşte elefantul cu o cârpă – dar în clipa următoare acesta înduioşează inimile oamenilor din întreaga lume

Îngrijitoarea loveşte elefantul cu o cârpă – dar în clipa următoare acesta înduioşează inimile oamenilor din întreaga lume

LiveBiz » Animale » Îngrijitoarea loveşte elefantul cu o cârpă – dar în clipa următoare acesta înduioşează inimile oamenilor din întreaga lume

Elefanţii sunt creaturi sociabile şi foarte inteligente. Din păcate, multe dintre aceste animale sunt abuzate şi vânate. Dar în cadrul rezervaţiei naturale „Elephant Nature Park” din Chiang Mai, Thailanda, aceste fiinţe maiestuoase pot găsi siguranţă şi confort printre voluntari.

Relaţia care s-a dezvoltat între aceste pahiderme şi îngrijitorii lor sunt extraordinare şi nu se poate să nu fim înduioşaţi de acest lucru. Sangduen „Lek” Chailert, fondatoarea Fundaţiei „Save the Elephant” din Thailanda, are o relaţie specială cu un elefant numit Faamai.

Elephantnews/Youtube

Cei doi au o relaţie uimitoare pentru un om şi un elefant. Lek alungă muştele de pe Faamai şi începe să-i cânte. Dar nu este o melodie obişnuită. Este un cântec de leagăn. Faamai iubeşte atenţia pe care Lek i-o acordă şi începe să se relaxeze pentru un somn odihnitor.

Chiar de la primele acorduri, elefantul se aşază cuminte jos şi o ascultă pe Lek cum îi cântă la ureche cu vocea ei suavă şi blândă. În scurt timp elefantul adoarme, alintat şi mângâiat de îngrijitoarea lui.

Elephantnews/Youtube

Se pare ca elefanţii iubesc acordurile muzicale. Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Americană de Psihologie, muzica clasică este reconfortantă pentru elefanţii asiatici. Când orchestra violonistei Eleanor Bartsch a dedicat un concert unor elefanţi aparţinând Muzeului Circului („Circus World Museum”), toată lumea a fost uimită să-i vadă cum se legănau pe muzică. Faamai nu numai că se simte confortabil, dar face ceva fantastic atunci când stă culcat!

Vizionaţi videoclipul de mai jos pentru a vedea ce se întâmplă în timp ce Lek continuă să-i cânte lui Faamai după ce acesta se întinde pe pământ.

Distribuiţi interacţiunea uimitoare dintre Lek şi Faamai şi bucuraţi-vă de această scenă adorabilă!

Ţi-a plăcut acest articol?