LiveBiz
Femeia renunţă la zilele de relaxare pentru a ajuta un biet câine „transformat în piatră”

Femeia renunţă la zilele de relaxare pentru a ajuta un biet câine „transformat în piatră”

LiveBiz » Animale » Femeia renunţă la zilele de relaxare pentru a ajuta un biet câine „transformat în piatră”

În timp ce se afla în vacanţă în Aruba, Marea Caraibelor, Melissa, o mare iubitoare de animale, a observat un câine abandonat ce părea că s-a transformat în piatră. Niciunul dintre localnici nu părea interesat de cazul lui şi toţi se fereau să se apropie de acesta.

Turista se bucura de concediu pe frumoasa insulă când a văzut un câine într-o stare deplorabilă, a cărui soartă părea pecetluită…

Doar gândul de a-l lăsa fără îngrijiri medicale pe acel biet câine i-a frânt inima Melisei, aşa că a decis că va face tot posibilul să-l ajute.

Melissa a contactat grupul local de salvare „Sgt Pepper’s Friends”. Împreună au stabilit să încerce prin orice mijloace să salveze câinele „pietrificat”.

În urma unui consult medical, s-a descoperit că patrupedul, pe numele său Ozzy, suferea de râie sarcoptică într-o stare avansată.

Potrivit Animalzoo:
„Râia sarcoptică este o boală extrem de contagioasă a pielii întâlnită la câini, cauzată de acarianul Sarcoptes scabiei. Acest parazit determina un prurit intens din cauza mobilităţii sale în straturile profunde ale pielii, secreţiile eliberate de parazit putând duce la o reacţie alergică extrem de puternică. Crustele şi eritemul rezultat fac ca cea mai mare parte a părului animalului să cadă. Aceasta este o afecţiune medicală tratabilă, dar este foarte contagioasă pentru animale şi oameni. Proprietarii de animale de companie sunt sfătuiţi să ţină câinii în carantină în timp ce sunt trataţi pentru scabie.”

„Arăta ca o stâncă. Mi-am dat seama că trebuie să-l ajut, aşa că am deschis uşa maşinii şi el a intrat.” – mărturiseşte Melissa.

A fost ca şi cum Ozzy ar fi înţeles exact ce se întâmplă; că întâlnise femeia care avea să-i schimbe viaţa pentru totdeauna.

„Ozzy s-a dovedit a fi foarte recunoscător. Un animal cu o personalitate adorabilă.”

Voluntara Dayenne Holwerda explică:

„Melissa, care era în vacanţă pe insulă, l-a văzut pe Ozzy şi ne-a contactat pentru a ne cere ajutorul. Am decis ca împreună cu ea să-l transportăm la veterinarul nostru. Ozzy arăta cu adevărat ca o stâncă, avea faţa umflată şi privirea pierdută.”

În urma controlului medical a reieşit că suferea inclusiv de dirofilarioză (viermi cardiaci), aşa că nu au avut de ales şi l-au lăsat la cabinetul veterinar pentru a fi tratat corespunzător. A trebuit să facă băi medicamentoase de două ori pe săptămână şi injecţii cutanate timp de şase săptămâni. ”

Ozzy era foarte fericit că beneficiază de îngrijiri şi de tratament. În fiecare zi, curajosul câine făcea paşi mici, dar siguri, către însănătoşire. Transformarea sa a fost cu adevărat uimitoare!

Acum, Ozzy este un câine fericit şi sănătos. Salvatorii săi sunt siguri că nu va mai trece mult până când patrupedul care arăta ca „de piatră” îşi va găsi o familie iubitoare şi un cămin permanent.

Sincere mulţumiri Melissei şi celor de la „Sgt Pepper’s Friends” pentru că i-au oferit acestui câine o nouă şansă la viaţă!

Împărtăşiţi această poveste emoţionantă cu toţi prietenii şi nu ezitaţi niciodată să ajutaţi animalele care au nevoie.

Ţi-a plăcut acest articol?