LiveBiz
Fotbaliştii români aduc căţeluşi pe teren pentru a promova adopţia animalelor de companie

Fotbaliştii români aduc căţeluşi pe teren pentru a promova adopţia animalelor de companie

LiveBiz » Animale » Fotbaliştii români aduc căţeluşi pe teren pentru a promova adopţia animalelor de companie

Dacă sunteţi iubitori de animale, probabil înţelegeţi de ce este mai bine să adopţi în loc să cumperi un animal de companie din magazin. Iar în România, Liga Profesionistă de Fotbal a venit cu o idee genială de a-i ajuta pe bieţii patrupezi aflaţi în nevoie să-şi găsească cât mai curând o casă pentru totdeauna.

În colaborare cu Consiliul Judeţean Ilfov, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a demarat o campanie în premieră la nivel naţional şi european numită „Umple golul din viaţa ta”, care are ca scop conştientizarea dragostei şi respectului faţă de toţi câinii vagabonzi. După cum puteţi vedea în imagini, aceşti câini drăguţi au voie să intre pe teren cu fotbaliştii la începutul jocurilor în speranţa că, în acele câteva minute, vor fi adoptaţi.

Potrivit publicaţiei „The Guardian”, fiecare câine care intră pe terenul de joc poartă propria etichetă care indică numele său şi o eşarfă frumoasă, astfel încât potenţialii doritori să-i găsească cu uşurinţă pe site-ul Ilfov Adoptă.

Campania „Umple golul din viaţa ta” se va desfăşura pe tot parcursul anului şi va fi prezentă la fiecare meci din sezon.

LPF nu a uitat să sublinieze că toţi căţeluşii au fost vaccinaţi şi sterilizaţi. Dacă îi iubeşti, îi poţi duce acasă imediat, nu mai e nevoie de alte bătăi de cap.

„Câinii provin de la adăpostul public Brăneşti şi, foarte important, sunt disponibili pentru adopţie”, a scris LPF într-un comunicat de presă. „Menţionăm că, recent, CJ Ilfov a încheiat un proiect de colaborare cu LPF având drept obiectiv promovarea adopţiei de animale în România. Câinii sunt vaccinaţi, sterilizaţi, deparazitaţi, pregătiţi pentru a fi luaţi acasă de către iubitorii de animale.”

La scurt timp după primul meci (FCSB – Dinamo, din data de 12 septembrie), 11 din cei 103 câini au fost deja adoptaţi. Nu-i aşa că e grozav?

Ţi-a plăcut acest articol?