LiveBiz
Dragoste de mamă: găina îşi protejează puii de ploaie acoperindu-i cu propriile aripi

Dragoste de mamă: găina îşi protejează puii de ploaie acoperindu-i cu propriile aripi

LiveBiz » Animale » Dragoste de mamă: găina îşi protejează puii de ploaie acoperindu-i cu propriile aripi

Pentru multe mame umane, primul lor instinct este acela de a-şi proteja copiii atunci când apare o situaţie periculoasă, înspăimântătoare sau incomodă. Mamele care îşi protejează copiii nu sunt un concept nou şi nici nu reprezintă ceva unic pentru rasa umană.

De fapt, multe mame din lumea animalelor fac tot ce pot pentru a-şi proteja puii punând supravieţuirea urmaşilor lor pe primul loc.

Iar găina din povestea de mai jos are exact acelaşi instinct.

Găinile au mereu vedere bunăstarea micuţilor lor. Ele îşi învaţă puii ce să mănânce şi de ce anume să se ferească. De asemenea, îşi apără puii de orice pericole – chiar dacă în cazul de faţă acesta este reprezentat de picăturile de ploaie.

În acest scurt videoclip, puteţi vedea instinctele materne ale unei găini deosebit de iubitoare.

Mama găină poate fi văzută cu aripile sale protectoare întinse peste puii săi. Se pare că sunt cinci pui, dar este dificil de precizat cu siguranţă.

Mama protectoare este udă până la piele, în timp ce micuţii ei stau în siguranţă, protejaţi şi la căldură.

„Protecţia lor este esenţială, deoarece puii pot muri cu uşurinţă dacă răcesc din cauza ploii reci”, a scris utilizatorul SnickeringBear pe Reddit. „Puii au nevoie de o temperatură ambientală de 35 de grade Celsius. Doar câteva secunde în ploaie le pot fi fatale.”

„Nu încearcă să îi ţină uscaţi (dacă te uiţi atent, sunt deja uzi), dar încearcă să îi ţină la căldură”, a scris utilizatorul PurplePickel. „Dacă temperatura corporală le scade prea mult, aceştia vor muri, dar fiind protejaţi de mama lor, nu aleargă să-şi caute un alt adăpost.”

Indiferent că aceşti pui de găină chiar riscau să răcească sau nu, important rămâne faptul că această mămică a ştiut exact ce să facă când primele picături de ploaie au început să cadă: şi-a adunat puii în jurul ei pentru a-i proteja!

Urmăriţi gestul acestei mame protectoare în videoclipul de mai jos:

Ţi-a plăcut acest articol?