LiveBiz
Mama-Leopard își ajută puii să traverseze drumul, iar videoclipul este fascinant

Mama-Leopard își ajută puii să traverseze drumul, iar videoclipul este fascinant

LiveBiz » Animale » Mama-Leopard își ajută puii să traverseze drumul, iar videoclipul este fascinant

Este întotdeauna minunat să vedem cum chiar şi cele mai sălbatice şi mai „neaşteptate” animale, prin comportamentul lor, sunt capabile să comunice ceva cu adevărat profund şi dulce în acelaşi timp. Ne dăm seama de acest lucru atunci când avem şansa să asistăm la scene ale căror protagoniste sunt tocmai animalele aflate pe cale de dispariţie.

Videoclipul pe care urmează să-l vizionaţi vine direct din Africa de Sud, din inima Parcului Naţional Kruger, una dintre cele mai mari rezervaţii sălbatice din lume. Aici trăiesc animale specifice savanei africane, printre care se numără şi magnificii leoparzi care de această dată au oferit lumii o frumoasă reprezentare a vieţii de familie.

#1

imagine: Kruger Sightings / Youtube

Nu contează din ce specie faci parte: instinctul matern este în realitate ceva înnăscut care depăşeşte orice barieră. Aşadar, atunci când vine vorba de a-i învăţa pe cei mici ceva important şi vital, fiecare mamă vine în prima linie pentru a-i ajuta şi proteja. Exact ca minunata mamă-leopard care trebuia să treacă dintr-o parte în alta a unui drum ce străbate Parcul Kruger, alături de puii ei.

O operaţiune riscantă, care merita toată atenţia mamei, mai hotărâtă ca niciodată să-şi înveţe micuţii ce trebuie să facă pentru a evita riscurile. La început, femela se uită în jur, asigurându-se că nu există niciun pericol pe drum şi abia apoi revine la margine pentru a-i lua pe cei doi micuţi.

#2

imagine: Kruger Sightings / Youtube

Foarte atentă, ea îi conduce, urmărind cu atenţie maşinile staţionate şi ce se întâmplă în jur. Unul dintre pui, probabil foarte speriat, pur şi simplu nu vrea să traverseze şi se opreşte chiar în mijlocul drumului, forţându-şi mama să se întoarcă şi să-l îndemne să se mişte. În cele din urmă, toţi trei au reuşit să ajungă în siguranţă pe cealaltă parte a drumului.

#3

imagine: Kruger Sightings / Youtube

Privind imaginile, nu poţi să nu rămâi pur şi simplu uimit. Potrivit oficialilor rezervaţiei, este destul de rar ca o mamă-leopard să-şi lase puii să traverseze un astfel de drum. Motivul poate fi nevoia de a explora noi zone în căutarea hranei; dar cea mai frumoasă parte este că această felină magnifică a demonstrat o mare răbdare pentru a se asigura că cei doi pui sunt în siguranţă. Instinctul matern este cu adevărat fascinant, nu credeţi?

Urmăriţi video de mai jos pentru a viziona întreaga scenă:

surse:
https://www.businessinsider.co.za/
Kruger Sightings / Youtube

Ţi-a plăcut acest articol?