LiveBiz
William şi Harry aduc un omagiu memoriei mamei lor, prinţesa Diana – cu o statuie nou nouţă

William şi Harry aduc un omagiu memoriei mamei lor, prinţesa Diana – cu o statuie nou nouţă

LiveBiz » Familie » William şi Harry aduc un omagiu memoriei mamei lor, prinţesa Diana – cu o statuie nou nouţă

În luna august a anului trecut s-au marcat 20 de ani de când prinţesa Diana a murit într-un tragic accident de maşină în Paris. Prinţii William şi Harry, alături de întreaga familie regală, au împărtăşit multe amintiri ale prinţesei Diana cu publicul în toţi anii scurşi de la trista ei dispariţie.

Fiii au avut mai multe apariţii publice pentru a-şi comemora mama de-a lungul anilor şi pe măsură ce sfârşitul anului 2017 se apropia, se pare că au păstrat cele mai bune momente pentru final!

Acum este ştiut faptul că Diana va avea o statuie în memoria ei, comandată de William şi Harry. Va fi realizată de artistul Ian Rank-Broadley, acelaşi sculptor care a creat imaginea reginei Elisabeta pe monedele britanice. Statuia, planificată să fie gata anul viitor, va fi amplasată în exteriorul Palatului Kensington din Londra.

Anunţ
Instagram / Kensington Palace

În data de 20.10.2017, William şi Harry au dezvăluit tuturor că au ales designul şi sculptorul pentru realizarea statuii prinţesei Diana.

Wikimedia Commons

„Statuia, care va fi ridicată chiar lângă palatul Kensington, va celebra viaţa şi moştenirea Prinţesei. Este de aşteptat să fie dezvelită în 2019” – au precizat surse oficiale ale Palatului, într-un comunicat publicat pe platforma Twitter.

Instagram / Kensington Palace

Același sculptor care a realizat imaginea reginei Elisabeta a Marii Britanii pe monedele britanice este însărcinat să creeze noua statuie.

“Ian este un sculptor deosebit de talentat şi suntem siguri că va cinsti aşa cum se cuvine memoria mamei noastre”, se arată în comunicatul celor doi fii ai prinţesei Diana.

Instagram / Kensington Palace

Primul monument ridicat în memoria prinţesei Diana este o fântână de 210 metri lungime intitulată „Diana, Princess of Wales Memorial Fountain” care a fost inaugurată în 2004, în Hyde Park, Londra, după mulţi ani de controverse privind designul ei.

Distribuiţi acest articol dacă consideraţi că William şi Harry fac ceea ce trebuie în memoria mamei lor!

Ţi-a plăcut acest articol?