LiveBiz
În fiecare zi, acest pescăruş revine pe plajă pentru a-l saluta pe omul care l-a salvat în urmă cu 12 ani

În fiecare zi, acest pescăruş revine pe plajă pentru a-l saluta pe omul care l-a salvat în urmă cu 12 ani

LiveBiz » Animale » În fiecare zi, acest pescăruş revine pe plajă pentru a-l saluta pe omul care l-a salvat în urmă cu 12 ani

Englezul John Sumner a stabilit o prietenie neobişnuită în urmă cu 12 ani, când a găsit un pescăruş cu un picior rupt şi a decis să aibă grijă de el până când îşi va reveni complet.

„L-am văzut ţipând şi rotindu-se în aer deasupra capului şi nu ştiam ce să fac. A picat în agonie şi nu credeam că va supravieţui din cauza piciorului complet fracturat”, îşi aminteşte John, acum în vârstă de 80 de ani.

Cu totul remarcabil este faptul că pasărea, pe care John a numit-o „Chirpy”, a dezvoltat o legătură unică cu omul, începând să-l viziteze în fiecare zi pe o plajă din Yelland, Devon, Anglia.

Ajutor vital

Când l-a văzut pe Chirpy căzut pe nisip şi chinuit de durere, John i-a oferit biscuiţi pentru câini pentru a-l calma. Ulterior, l-a dus la el acasă, unde i-a pus bandaje pe picior. După câteva zile, Chirpy părea că se simte destul de bine. Bărbatul l-a dus înapoi pe plajă, unde Chirpy a început să dea din aripi şi s-a ridicat în aer, reuşind să se facă nevăzut.

După un timp, John a observat că unul dintre picioarele pescăruşului rămăsese uşor strâmb. Cu toate acestea, era capabil să meargă şi să zboare perfect, fără să se mai chinuie.

Acum, din când în când, Chirpy îşi vizitează vechiul prieten, înainte şi după migraţii.

„Nu se apropie de nimeni în afară de mine, aşa că mă gândesc că avem un fel de relaţie de prietenie”, spune Sumner.

„Nu sunt atât de mulţi pescăruşi cu cap negru pe plaja Instow. Dacă reuşiţi să găsiţi mai mult de 20 chiar aş fi surprins”, a mai adăugat el.

„Oamenii sunt uimiţi când le povestesc şi nu le vine să creadă că un pescăruş are un astfel de comportament. Te face să te întrebi în ce fel de lume ne aflăm cu adevărat – ştiu ei mai multe decât credem noi?” – se întreabă John.

Ţi-a plăcut acest articol?