LiveBiz
Abuzată şi bolnavă, pisica de 17 ani ajunsese să urască oamenii – Până când cineva s-a încăpăţânat să-şi arate dragostea

Abuzată şi bolnavă, pisica de 17 ani ajunsese să urască oamenii – Până când cineva s-a încăpăţânat să-şi arate dragostea

LiveBiz » Animale » Abuzată şi bolnavă, pisica de 17 ani ajunsese să urască oamenii – Până când cineva s-a încăpăţânat să-şi arate dragostea

Abandonată la vârsta de 17 ani după ce stăpânii săi au murit, apoi maltratată şi abuzată în repetate rânduri de rudele care ar fi trebuit să o îngrijească, Cinnamon a ajuns în grija voluntarei Valia Orfanidou, care activează în cadrul asociaţiei de salvare a animalelor „Orphan Pet” din Grecia.

Trădată de oamenii care ar fi trebuit să o iubească, încrederea pisicii a fost zdruncinată, ajungând să fie confuză şi plină de ură – descoperiţi mai jos uimitoarea şi emoţionanta ei poveste.

The Orphan Pet / Facebook

Pentru majoritatea animalelor de companie, ele îşi trăiesc viaţa alături de familiile lor adoptive până la final. Cu toate acestea, pentru Cinnamon, o pisică în vârstă de 17 ani, proprietarii ei au decedat lăsând pisica bătrână fără un acoperiş deasupra capului.

Cu toate că animalul nu îi permitea să se apropie prea mult de el, ceva la această felină i-a atins sufletul Valiei Orfanidou. Cinnamon a refuzat să se deschidă în faţa salvatoarei sale şi a rămas sfidător şi neîncrezător, cu inima zdrobită.

The Orphan Pet / Facebook

Ca şi cum lucrurile nu erau deja destul de grave, Cinnamon a fost diagnosticată cu cancer pancreatic. Valia credea că zilele ei erau numărate, însă pisica nu numai că a supravieţuit acestei lupte crude, dar s-a şi recuperat uimitor.

A trecut mult timp până când această felină să înceapă să-i accepte în preajma sa pe salvatori, dar mai presus de toţi pe cea mai vârstnică dintre ei, o voluntară pe nume Katie. În fiecare dimineaţă aceasta îi aducea mâncarea preferată şi petrecea apoi foarte mult timp cu Cinnamon.

De altfel, nici Valia Orfanidou nu s-a dat bătută şi a refuzat să renunţe la Cinnamon, perseverând să stea lângă ea şi sperând să câştige încet încrederea pisicii.

The Orphan Pet / Facebook

După şapte luni, pisica a acceptat prima mângâiere, iar din acel moment totul a luat o turnură minunată. Acum ea aşteaptă cu multă nerăbdare ca oamenii dragi ei să intre pe uşă pentru a-i oferi afecţiune.

„Luni de zile la rând m-am gândit că totul este pierdut – nu părea să facă niciun progres, cel puţin nimic legat de recăpătarea încrederii în oameni, iar să-mi imaginez că va muri supărată, confuză şi printre oamenii pe care îi urăşte era ceva mult prea trist.”

„Dar Cinnamon a vrut mai mult de la viaţă şi până la urmă a obţinut ceea ce-şi dorea. Este o adevărată luptătoare. Nu ştim cât mai are de trăit, însă cel mai important este faptul că se va stinge lângă noi, cei care o iubim necondiţionat.” – a mărturisit Valia.

The Orphan Pet / Facebook

Acum, Cinnamon se bucură de o viaţă plină de dragoste datorită voluntarilor dedicaţi, precum Valia Orfanidou, care a refuzat să renunţe.

Deşi nu erau mulţi care să-i mai dea vreo şansă, Cinnamon a depăşit toate greutăţile şi îşi trăieşte ultimii ani liniştită şi înconjurată de oameni care cu adevărat o iubesc.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?