LiveBiz
Bolnavă şi oarbă, căţeluşa a fost abandonată în pustietate – În ciuda durerilor nu conteneşte să le zâmbească salvatorilor

Bolnavă şi oarbă, căţeluşa a fost abandonată în pustietate – În ciuda durerilor nu conteneşte să le zâmbească salvatorilor

LiveBiz » Animale » Bolnavă şi oarbă, căţeluşa a fost abandonată în pustietate – În ciuda durerilor nu conteneşte să le zâmbească salvatorilor

Voluntarii de la Diasozo, o organizaţie de salvare a animalelor din Karditsa, Grecia, au fost chemaţi să salveze de urgenţă un câine abandonat, numit Angel, când au întâlnit pe neaşteptate un alt patruped care avea nevoie de ajutor.

Căţeluşa, care acum se numeşte Helen, rătăcea singură în mijlocul pustiului, fără acces la mâncare sau apă. Nu numai că avea nevoie să se apere, dar s-a dovedit a fi oarbă şi grav subnutrită. Voluntarii şi-au dat imediat seama că nu pot pleca fără ea.

I Love My Dog

În ciuda stării sale precare de sănătate, a fost deosebit de prietenoasă şi nu a încetat nicio clipă să zâmbească. Salvatorii au fost foarte impresionaţi de comportamentul ei şi de dorinţa incredibilă de a trăi.

Pe lângă problemele sale evidente, Helen mai suferea şi de Leishmanioză (o boală provocată de protozoare parazite) şi Dirofilarioză (viermi cardiaci). Avea, de asemenea, un chist în partea de jos a cozii, care continua să se umple cu lichid, împreună cu Telazioză (o boală produsă de un vierme localizat în ochi ce afectează mai multe specii de animale domestice şi sălbatice, precum şi omul).

I Love My Dog

„Acesta a fost unul dintre cele mai complicate cazuri pe care le-am întâlnit”, a scris Orphan Pet pe Youtube. „Şi este o dovadă a modului în care poate ajunge un animal abandonat, cum se poate îmbolnăvi, cum moare de foame şi cât de nefericit poate fi sfârşitul său”.

Dar Helen nu trebuie să-şi mai facă niciodată griji că trăieşte singură, bolnavă şi tristă. Salvatorii ei au făcut totul pentru ca biata căţeluşă să beneficieze de ajutorul medical de care avea nevoie pentru a rămâne în viaţă.

I Love My Dog

În acest moment, Helen locuieşte într-un adăpost pentru câini, unde în cele din urmă nu mai duce lipsa hranei şi se simte mult mai bine cu fiecare zi care trece. Va continua tratamentele, dar starea ei de sănătate este din ce în ce mai bună.

Acum tot ce-i mai lipseşte este un cămin permanent şi o familie care să o iubească.

I Love My Dog

Urmăriţi videoclipul de mai jos pentru a vedea salvarea şi uimitoarea transformare a acestei căţeluşe:

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?