LiveBiz
Povestea lui Boris, motanul loial care şi-a aşteptat stăpânii timp de 4 ani lângă o casă abandonată

Povestea lui Boris, motanul loial care şi-a aşteptat stăpânii timp de 4 ani lângă o casă abandonată

LiveBiz » Animale » Povestea lui Boris, motanul loial care şi-a aşteptat stăpânii timp de 4 ani lângă o casă abandonată

Activiştii pentru drepturile animalelor din organizaţia Amur au aflat despre un motan care îi aştepta de 4 ani pe foştii săi proprietari, stând pe o buturugă lângă o casă abandonată din satul Poyarkovo, Regiunea Amur, Rusia.

În tot acest timp, mai mulţi oameni au văzut motanul, dar nimeni nu i-a acordat nicio atenţie.

Animalul a fost abandonat de stăpânii săi. Îi aştepta de 4 ani stând pe o buturugă lângă casă. Desigur, nimeni nu a încercat să revină pentru a lua motanul. Familia s-a mutat pur şi simplu într-o altă locaţie şi l-a lăsat pe Boris în sat.

În toţi aceşti ani, Boris a trăit pe jumătate flămând, mâncând resturi din gunoaie. Drept urmare, la un moment dat, un os s-a blocat într-un dinte, ceea ce a făcut ca bietul animal să nu mai poată închide gura normal. Din această cauză, Boris nu a mai putut mănânca sau bea apă ca orice felină.

Acest lucru a ajuns la urechile activiştilor pentru drepturile animalelor din Amur. Aceştia s-au deplasat de urgenţă în sat şi au luat motanul. L-au dus la veterinarul din Blagoveshchensk care a decis să-i îndepărteze toţi dinţii bietului animal.

Când motanul şi-a mai revenit, a fost dus înapoi în satul de unde provenea, fiind transferat într-un adăpost pentru animale.

La început, au încercat să-l înveţe pe Boris să accepte să locuiască în casă cu ale persoane şi uşor, uşor a început din nou să capete încredere în oameni. Voluntarii au mai raportat că au obişnuit motanul cu vocile oamenilor citindu-i poezii ale diverşilor scriitori ruşi.

„Îmi amintesc prima dată când am văzut o fotografie cu Boris. Stătea singur pe o buturugă şi privea fix către fosta lui casă. Îmi amintesc cum l-am ajutat să-şi recapete încrederea în oameni. La început i-am citit cărţi, iar el a stat într-un colţ, cu spatele către noi, exprimându-şi neîncrederea” – a povestit unul dintre activiştii pentru drepturile animalelor.

Au trecut trei ani de atunci şi din păcate Boris a murit recent, deoarece vechile afecţiuni s-au agravat, iar medicii veterinari nu l-au putut salva. În plus, motanul nu mai era deloc tânăr.

Dar, privind partea frumoasă a acestei poveşti, în ultimii săi ani a fost îngrijit şi iubit, bucurându-se de căldura şi confortul unui loc căruia a putut să-i spună în adevăratul sens al cuvântului „casă”.

Ţi-a plăcut acest articol?