LiveBiz
Crescătorul abandonează puiul de câine la un adăpost din cel mai absurd motiv pe care l-aţi auzit vreodată

Crescătorul abandonează puiul de câine la un adăpost din cel mai absurd motiv pe care l-aţi auzit vreodată

LiveBiz » Animale » Crescătorul abandonează puiul de câine la un adăpost din cel mai absurd motiv pe care l-aţi auzit vreodată

Creşterea şi înmulţirea câinilor poate fi o afacere imorală. Deşi pe de o parte există crescători de renume care îşi iubesc şi îngrijesc animalele, asigurându-se că sunt adoptate în familii care să le preţuiască, pe de altă parte există persoane care nu urmăresc decât câştigul rapid, nepunând preţ prea mare pe soarta bieţilor patrupezi.

Aceşti oameni nu vor altceva decât bani şi fac în aşa fel încât animalele să îşi ducă traiul în condiţii insalubre, ajungând chiar să le abandoneze complet în momentul în care nu pot obţine bani de pe urma lor.

În tot acest timp, există milioane de câini care stau în adăposturi şi care aşteaptă să fie adoptaţi. Aşa s-a întâmplat şi cu Bertram, un Pomeranian adorabil. Bertram, sau pe scurt, Bert, a fost abandonat de către crescătorii săi după ce a fost considerat a fi „prea mare pentru a putea fi vândut”.

bertiebertthepom

Pe atunci, Pomeranianul ciocolatiu se numea „Jasper”. Avea doar 5 luni când a fost abandonat într-un adăpost din Sallisaw, Oklahoma.

Voluntarii de la adăpost l-au plasat pe site-ul Petfinder în speranţa că cineva îl va observa şi se va îndrăgosti de el. Din fericire, acest lucru chiar s-a întâmplat!

A fost adoptat de către Kathy Grayson, o artistă care deţine galeria de artă contemporană The Hole din New York. Grayson spune că există ceva în privinţa ochilor acestui câine, aspect de care ea s-a îndrăgostit iremediabil.

bertiebertthepom

„Am zburat la Tulsa şi am condus până în oraş să-l iau, a fost o aventură minunată. Cei de la adăpost au fost trişti să-l vadă plecând, deoarece el avea mulţi admiratori acolo”, a declarat Grayson pentru Bored Panda.

Şi acest lucru nu e greu de imaginat când vezi cât de drăgălaş e. Dar, înainte de a se îndrepta spre New York City, câinele avea nevoie de o mică transformare care să i se potrivească şi să-l reprezinte.

bertiebertthepom

Acela a fost momentul când a primit un nou nume şi s-a bucurat pentru prima dată de atenţia de care avea atâta nevoie.

E greu de crezut că a existat un moment în viaţa lui Bert când era doar un pui nedorit, abandonat într-un adăpost.

Asta pentru că acum are o carieră strălucită lucrând într-o galerie de artă şi este iubit de mii de oameni de pe reţelele de socializare.

bertiebertthepom

„Din prima zi, Bert era pregătit să se alăture lumii artei! El este atât de calm şi… introspectiv”, a spus Grayson. “A fost prezent la zeci de vernisaje, târguri de artă din New York, Miami, Los Angeles şi chiar în Hamptons. El a fost în Canada, Seattle şi Washington, D.C, în cluburi, restaurante, baruri, chiar şi la operă o dată! Motto-ul lui este „Fericit să particip!”

bertiebertthepom

Bert are un cont pe Instagram urmărit de peste 135.000 de fani. Aspectul lui de ursuleţ de pluş te face să îl priveşti cât e ziua de lungă!
Când nu apare în fotografii pe Instagram, lucrează în galerie alături de proprietara lui. Oamenii vin de peste tot pentru a vizita galeria, dar mai ales pentru a-l vedea pe Bert.

bertiebertthepom

„Bertie a devenit mascota noastră neoficială şi mulţi oameni vin la galerie doar pentru a-l vedea pe el”, mărturiseşte Grayson. „Mulţi oameni îşi aduc şi câinii! Ei ştiu că eu sunt întotdeauna acolo în biroul meu, cu Bert gata să se joace.”

bertiebertthepom

Bert a devenit la rândul lui un adevărat artist, având propriul său talent.

„Se postează ca o persoană şi dansează pentru a primi recompense”, a mai adăugat Grayson. „De asemenea, l-am dresat să ofere pupici la comandă, aşa că dacă te afli în apropierea lui şi îi spun să îţi dea un pupic, el nu se va gândi de două ori. Este adorabil, dar acum nu oferă pupici pe gratis; vrea o recompensă în schimb!”

Deşi viaţa acestui căţel adorabil nu a fost tocmai fericită la început, mai târziu a întâlnit oameni cu dragoste pentru animale care i-au oferit atenţia cuvenită exact când se aştepta mai puţin. Împărtăşiţi această frumoasă poveste cu prietenii şi familia!

Ţi-a plăcut acest articol?