LiveBiz
Pe când trăia, Prinţesa Diana a îmbrăţişat o mămică îndurerată la mormântul fiului ei

Pe când trăia, Prinţesa Diana a îmbrăţişat o mămică îndurerată la mormântul fiului ei

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Pe când trăia, Prinţesa Diana a îmbrăţişat o mămică îndurerată la mormântul fiului ei

Pentru cei care erau deja adulţi în anii ’90, ştiu foarte bine ce a reprezentat pentru o lume întreagă Diana Spencer, Prinţesa de Wales, o personalitate care nu a fost legată doar de soarta familiei regale engleze, ci a fost o femeie care şi-a afirmat opinia şi gesturile ei de mare generozitate şi empatie faţă de cei care au fost mai puţin norocoşi. O femeie, care a trecut de la predarea într-o grădiniţă, la Casa Regală a Marii Britanii, devenind Prinţesă de Wales şi viitoare regină consoartă alături de Charles Philip Arthur George, până la divorţul ei tumultuos şi dispariţia tragică de la Paris, în august 1997.

Chiar înainte de a muri, Diana Spencer devenise un adevărat simbol al solidarităţii şi angajamentului civic; câteva fotografii, surprinse cu aproximativ două săptămâni înainte de tragicul accident de maşină din august 1997, au făcut înconjurul lumii când au fost publicate graţie difuzării unui documentar dedicat vieţii şi moştenirii sale extraordinare.

imagine: dianaforeverremembered / Instagram

Fotografiile publicate după difuzarea documentarului o arată pe fosta prinţesă de Wales rătăcind printre pietrele funerare ale unui cimitir de război din Sarajevo, într-o Bosnie devastată de conflicte; Vizita oficială a Lady D a avut ca scop o serie de întâlniri pentru creşterea gradului de conştientizare cu privire la subiectul minelor antipersonal şi victimelor acestei practici atât de barbare şi periculoase. Înainte de a participa la o recepţie, Diana şi-a întrebat asistenţii, pe Jerry White şi Ken Rutherford, dacă pot face o oprire la cimitirul de război care fusese amenajat în locul stadionului olimpic al oraşului; aproape că părea că Diana avea o presimţire: „M-a întrebat dacă există un cimitir în apropiere, pentru că era un loc pe care ar fi trebuit să-l vizităm înainte de recepţie. […] Aşadar, ne-am mutat la fostul stadion olimpic care devenise un imens cimitir pentru persoanele căzute în război. Am văzut-o pe Diana ocupându-şi locul printre sutele de pietre funerare. Este înfiorător acum că mă gândesc la asta. A mers încet, printre pietrele funerare şi chiar printre tufişurile de trandafiri galbeni…”, a povestit Jerry.

„Apoi a întâlnit o mamă bosniacă în doliu, care avea grijă de mormântul fiului ei. Diana nu vorbea bosniaca şi nici această mamă nu ştia engleză, aşa că s-au îmbrăţişat atât de călduros, atât de emoţionant, ca de la mamă la mamă”.

imagine: dianaforeverremembered / Instagram

Aceste imagini ne amintesc cu o emoţie enormă de umanitatea profundă a Dianei Spencer, o femeie care a lăsat moştenire lumii valori nepreţuite precum solidaritatea, empatia şi care ne-a învăţat să ajungem întotdeauna la cei mai nevoiaşi şi mai puţin norocoşi, chiar şi împotriva opiniei publice.

O femeie unică care cu siguranţă nu va putea fi uitată!

Ţi-a plăcut acest articol?