LiveBiz
Profesorul instalează un pătuț în biroul său pentru a permite proaspetei mame să urmeze cursurile

Profesorul instalează un pătuț în biroul său pentru a permite proaspetei mame să urmeze cursurile

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Profesorul instalează un pătuț în biroul său pentru a permite proaspetei mame să urmeze cursurile

Imaginează-ţi că eşti o proaspătă mămica şi că trebuie să ai grijă de copilul tău fără să renunţi la viaţa profesională şi privată: în multe cazuri, un mic ajutor nu ar face absolut niciun rău unei mămici ocupate căreia îi este greu să împace viaţa de părinte cu studiile sau cu munca. Povestea lui Karen Cunningham este un minunat exemplu în acest sens, chiar dacă are un final fericit din care fiecare poate învăţa câte ceva!

Karen Cunningham este o studentă de 29 de ani la Massachusetts Institute of Technology (MIT) care a născut recent o frumoasă fetiţă pe nume Katie; acum că fetiţa a împlinit 10 luni, mama a decis să reia studiile universitare, chiar dacă nevoile copilului sunt un adevărat impediment în acest sens.

De regulă, campusul MIT oferă şi un serviciu de îngrijire pentru toţi studenţii care trebuie să urmeze cursurile şi nu au unde să-şi lase copiii, dar din cauza pandemiei acesta a fost închis temporar: la acest lucru ar fi apelat şi Karen, pentru a combina atribuţiile de mamă cu sarcinile academice.

Aflând acest lucru, profesorul Troy Littleton, a avut o idee strălucită şi foarte altruistă; pentru a se asigura că studenta sa poate participa la cursuri şi îşi poate desfăşura cercetările de laborator, i-a rugat pe ceilalţi studenţi să ofere cât pot pentru a-i cumpăra micuţei lui Karen un pătuţ care să fie instalat în biroul profesorului: astfel, proaspăta mămică şi-ar putea îndeplini atribuţiile în laborator fără a fi nevoită să renunţe la copilul ei.

Profesorul Littleton a spus: „Organizam întotdeauna mici petreceri pentru viitoarele mămici sau viitorii tătici, oferindu-le daruri, dar în cazul lui Karen ne-a fost imposibil din cauza pandemiei, aşa că acest pătuţ a fost un fel de cadou pentru Karen, oferit cu 10 luni întârziere!”

Desigur, Karen Cunningham a fost mai mult decât fericită să găsească acel nou pătuţ în biroul profesorului; a fost un gest nobil şi dezinteresat, de care proaspăta mamă îşi va aminti întotdeauna cu drag: „Acum ştiu că fiica mea nu va fi niciodată singură în timp ce trebuie să-mi îndeplinesc sarcinile în laborator. Cel puţin până când va merge la grădiniţă în această toamnă !”

Ce părere aveţi despre ideea pe care au avut-o acest profesor altruist şi colegii studenţi ai acestei mămici grijulii?

Ţi-a plăcut acest articol?