LiveBiz
Un cerb care se îneca în lacul îngheţat este salvat în ultima clipă: însă eroii nu sunt tocmai cei la care vă aşteptaţi

Un cerb care se îneca în lacul îngheţat este salvat în ultima clipă: însă eroii nu sunt tocmai cei la care vă aşteptaţi

LiveBiz » Animale » Un cerb care se îneca în lacul îngheţat este salvat în ultima clipă: însă eroii nu sunt tocmai cei la care vă aşteptaţi

Venirea iernii aduce cu sine nu doar disconfort, ci şi anumite probleme care, din păcate, provoacă anual pagube materiale şi pierderi de vieţi. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de drumuri. Distanţa dintre autovehicule trebuie respectată cu atenţie, iar viteza de deplasare monitorizată în orice moment. Dacă nu, lucrurile se pot termina prost.

Desigur, nu doar şoselele pot deveni capcane ale morţii.

Chiar şi lacurile şi râurile pot fi periculoase atât pentru oameni, cât şi pentru animale. Trebuie să reţinem că niciodată nu trebuie să păşim pe gheaţă deoarece nu oferă siguranţă. Dacă se întâmplă un accident şi nu este nimeni care să vă ajute, apa îngheţată şi temperaturile extrem de scăzute se pot dovedi fatale.

Dacă s-a crăpat vreodată gheaţa şi aţi căzut în apa foarte rece, probabil ştiţi cât de greu este să ieşiţi la suprafaţă.

Desigur, oamenii sunt adesea avertizaţi în prealabil de existenţa zonelor periculoase, în timp ce animalele nu au nicio idee dacă este sigur sau nu să se deplaseze pe gheaţă.

Youtube

Din păcate, se poate dovedi extrem de dificil să ajuţi un animal aflat în primejdie odată ce a căzut în apă.

Să luăm de exemplu povestea unui cerb care a căzut în apele îngheţate ale unui lac din Rusia. Din fericire, în apropiere erau câţiva vânători care au văzut animalul zbătându-se între viaţă şi moarte.

Youtube

Poate părea ciudat că tocmai nişte vânători s-au găsit să salveze viaţa unui animal, însă de data aceasta chiar aşa s-a întâmplat.

Gheaţa s-a rupt şi cerbul s-a prăbuşit în apele lacului Barguzin, de lângă Ulan-Ude, estul Siberiei, Rusia. Patru bărbaţi s-au străduit din răsputeri să îndepărteze suficientă gheaţă pentru a scoate cerbul din capcana fără scăpare. Salvarea a durat peste patru ore.

Youtube

Aleksej Baluey, cel care a filmat întreaga acţiune, poate fi auzit spunând: „Trebuie să-l încălzim”. Vânătorii au masat animalul pentru a-i activa circulația sângelui, știind tot timpul că era o cursă contra cronometru pentru a-i salva viața.

Existenţa unui hambar în apropiere le-a oferit condiţiile minime necesare pentru ca cerbul să poată fi menţinut în viață.

Youtube

Ei au hrănit cerbul cu slănină şi varză, apoi i-au dat 150 de ml de vodcă, pentru a-l încălzi şi pe interior.

Când animalul şi-a revenit recăpătându-şi puterile, cei patru salvatori l-au dus în pădure şi l-au eliberat.

Vizionaţi videoclipul salvării aici:

Cât de norocos a fost cerbul ca aceşti vânători să se afle în apropiere şi să poată să-l ajute!

Distribuiţi pentru a aduce un omagiu acestor oameni care au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a salva viaţa cerbului.

Ţi-a plăcut acest articol?