LiveBiz
Salvaţi cu burţile umflate, puii erau atât de speriaţi, încât se agăţau unul de altul şi se holbau la perete

Salvaţi cu burţile umflate, puii erau atât de speriaţi, încât se agăţau unul de altul şi se holbau la perete

LiveBiz » Animale » Salvaţi cu burţile umflate, puii erau atât de speriaţi, încât se agăţau unul de altul şi se holbau la perete

Doi căţeluşi neajutoraţi care până nu de mult aparţinuseră unei familii s-au trezit nevoiţi să supravieţuiască pe străzi. Burţile lor erau extrem de umflate cu lichid acumulat. Ambii pui erau atât de subnutriţi, încât aveau un nivel scăzut de albumină. Albumina este o proteină esenţială din sânge. Şi la niveluri foarte scăzute în corp, fluidele se pot acumula în abdomen.

Aceşti doi pui nu ar mai fi supravieţuit mult timp, dar, din fericire, au fost salvaţi la momentul oportun şi duşi la o clinică veterinară. Viaţa pe străzi îi sălbăticise şi nu mai erau obişnuiţi cu oamenii. Tremurau de frică, fără să ştie ce se va întâmpla cu ei în continuare. Pur şi simplu se agăţau unul de celălalt şi priveau non-stop către un perete.

Când veterinarul i-a putut examina în cele din urmă, a fost surprins. Aceşti pui aveau o mulţime de căpuşe, problemă care coroborată cu malnutriţia le-a provocat anemie. Pentru a înrăutăţi lucrurile, sufereau şi de Ehrlichia canis, o boală bacteriană care infectează globulele albe.

Ambii pui aveau nevoie de un tratament extins, inclusiv transfuzii de sânge.

Pentru veterinar era foarte important să elimine tot lichidul din burţile lor umflate, dar aceasta este o procedură complicată. Unii câini nu supravieţuiesc. Veterinarul şi echipa sa au pregătit puii pe masa de operaţie. Au fost sedaţi pentru a nu simţi durerea sau a se mişca prea mult.

A fost un proces lent şi probabil a fost nevoie să fie repetat de mai multe ori. Dar lichidul a început să fie eliminat cu succes. Unul dintre tehnicienii veterinari i-a ţinut de lăbuţe tot timpul pentru a-i încuraja.

Puii s-au dovedit a fi extrem de curajoşi! După ce şi-au revenit din anestezie, au putut chiar să mănânce o masă obişnuită. Erau încă timizi, dar cu siguranţă făceau progrese. În zilele ce au urmat au primit mai multe transfuzii de sânge. Acest lucru i-a făcut să se simtă din ce în ce mai bine! Curând au început să mănânce normal şi să se joace.

Burţile lor arătau acum mult mai bine, dar încă erau uşor umflate. Aveau nevoie de încă o intervenţie, dar din nou, cei doi pui au fost foarte curajoşi. Începuseră să aibă încredere în noii lor prieteni umani.

Pe măsură ce sănătatea lor s-a îmbunătăţit, un grup local de salvare a făcut aranjamente pentru ca aceştia să rămână împreună într-o casă temporară. Odată ce nu vor mai depinde de medicul veterinar, cei doi pui vor fi disponibili pentru adopţie.

Este bucurie imensă că aceşti micuţi adorabili au fost găsiţi la timp! Pentru a vedea povestea completă şi descoperi curajul acestor pui încântători, urmăriţi videoclipul de mai jos.

Ţi-a plăcut acest articol?