LiveBiz
Această mamă singură transformă un container maritim într-o mini casă în care locuiește cu fiica ei

Această mamă singură transformă un container maritim într-o mini casă în care locuiește cu fiica ei

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Această mamă singură transformă un container maritim într-o mini casă în care locuiește cu fiica ei

A nu avea un cămin stabil, ​​din păcate, este o problemă resimţită de mulţi oameni, în condiţiile în care astăzi dreptul la locuinţă nu este garantat tuturor. Sunt cei care, odată puşi în faţa sărăciei, reuşesc să acţioneze creativ, într-un anumit sens, şi să se bazeze pe propriile puteri.

Lulu, de exemplu, este o tânără de origine argentiniană şi totodată o mamă singură care s-a mutat definitiv în Statele Unite. În ciuda faptului că trebuia să-şi termine studiile, Lulu nu avea de gând să rămână blocată într-o viaţă profesională „tradiţională”, cu un loc de muncă cu normă întreagă, nici într-o viaţă în care să fie nevoită să plătească chirie pentru a trăi. Femeia a rezolvat problema construind o căsuţă cu propriile mâini, pornind de la un container maritim.

Lulu a reuşit să obţină gratuit un container, unul dintre cele folosite la transportul mărfurilor din China şi l-a transformat complet într-o căsuţă. Desigur, a trebuit să facă o investiţie iniţială de aproximativ 4.000 de dolari, dar, în rest, s-a descurcat foarte bine cu materiale recuperate. Banii au fost folosiţi în principal pentru montarea ferestrelor, izolarea termică a casei şi achiziţionarea unei bucătarii funcţionale, a unui boiler şi a unei sobe de camping. Orice altceva, de la parchet la dulapuri, a fost realizat din materiale reciclate.

Cu toate acestea, spaţiul oferit de container era prea mic pentru ea şi fiica ei, aşa că Lulu şi-a construit un dormitor pe o remorcă cu platformă.

Oricât de mică ar părea, casa are toate elementele esenţiale: o baie cu toaletă, cadă şi chiuvetă, un frigider, un aragaz şi chiar o cameră de joacă. Fără îndoială că a trăi ca Lulu este o alegere legată în primul rând de stilul de viaţă pe care te hotărăşti să ţi-l asumi: această mamă avea nevoie de o viaţă „simplă”, care să-i permită să petreacă timp de calitate alături de fiica ei.

V-ar plăcea să vă întoarceţi la o viaţă mai simplă, renunţând, poate, la o parte din confortul modern? Spuneţi-ne părerea în comentarii!

Ţi-a plăcut acest articol?