LiveBiz
Un băiat sărac merge la şcoală desculţ pentru că poartă 49: profesoara se mobilizează şi reuşeşte să-l ajute

Un băiat sărac merge la şcoală desculţ pentru că poartă 49: profesoara se mobilizează şi reuşeşte să-l ajute

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un băiat sărac merge la şcoală desculţ pentru că poartă 49: profesoara se mobilizează şi reuşeşte să-l ajute

Puterea reţelelor sociale este cu adevărat uimitoare – deşi sunt adesea asemeni unei săbii cu două tăişuri, ele pot fi extrem de utile atunci când vine vorba de solidaritate sau de sensibilizare cu privire la anumite subiecte. Dacă este gestionată inteligent, o postare pe Twitter sau Facebook ar putea schimba literalmente viaţa cuiva. Şi exact aşa s-a întâmplat cu un băiat argentinian în vârstă de 14 ani, a cărui familie nu avea suficienţi bani pentru a-i cumpăra o pereche de pantofi cu numărul 49. Băiatul a mers la şcoală şi a participat la ore desculţ; din fericire, o profesoară s-a gândit să-i descrie situaţia într-o postare pe Twitter, reuşind să implice oameni din toată ţara.

Publicată de Hector Freire pe Joi, 5 martie 2020

Nahuel Roque are 14 ani, 1,90 m înălţime şi poartă măsura 49 ​la pantofi, un număr foarte mare pe care nu îl produc toate mărcile. Băiatul trăieşte în condiţii de sărăcie extremă într-un cartier foarte periculos şi infam aflat la graniţa dintre Argentina, Paraguay şi Brazilia – Triple Frontera. Nahuel este un băiat timid, dar hotărât, care a continuat să urmeze şcoala, în ciuda faptului că a fost forţat să meargă desculţ. El locuieşte împreună cu mama sa şi 6 fraţi, dintre care 2 sunt cu dizabilităţi şi au nevoie de asistenţă medicală şi tratament. Familia sa nu avea destui bani ca să-i ceară cizmarului să repare „adidaşii” lui Nahuel, aşa că tânărul de 14 ani s-a descurcat, mergând la şcoală fără pantofi.

Publicată de Hector Freire pe Joi, 5 martie 2020

Profesoara sa, Nadia Flores, în vârstă de 36 de ani, a decis să îi dea o mână de ajutor elevului ei şi a cerut ajutor pe reţelele de socializare. În postarea sa de pe Twitter, ea a descris situaţia lui Nahuel, aducând problema în atenţia a mii de utilizatori. Mesajele de ajutor şi solidaritate nu au întârziat să apară şi în 24 de ore chiar s-au triplat. Oameni celebri, care aparţin lumii sportului, în special baschetului, au dorit să contribuie la schimbarea vieţii acestui băiat.

Publicată de Hector Freire pe Joi, 5 martie 2020

Echipa naţională de baschet şi magazinele de îmbrăcăminte sportivă i-au trimis băiatului pantofi, papuci şi haine pe măsură înălţimii sale. De acum, Nahuel poate participa la ore cu mai multă încredere şi nu va mai fi nevoit să meargă niciodată desculţ!

Ţi-a plăcut acest articol?