LiveBiz
Un necunoscut salvează copilul dintr-un incendiu, apoi dispare fără urmă. 46 de ani mai târziu, misterul este rezolvat

Un necunoscut salvează copilul dintr-un incendiu, apoi dispare fără urmă. 46 de ani mai târziu, misterul este rezolvat

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un necunoscut salvează copilul dintr-un incendiu, apoi dispare fără urmă. 46 de ani mai târziu, misterul este rezolvat

Pe data de 2 iulie 1971, un student de 24 de ani de la Fresno City College a plecat spre casă după o seară petrecută cu prietenii. În drum spre locuinţa sa, a observat o strălucire ciudată şi s-a îndreptat spre ceea ce el a presupus că ar fi un incendiu.

A ajuns la o casă care ardea din temelii. Trei fetiţe erau lângă locuinţă, pe peluză, îmbrăcate în pijamale. Lângă acestea se afla şi mama lor îngrozită, strigând după unul dintre copiii care se afla încă în interior.

Poliţia abia sosise la faţa locului, însă pompierii erau încă pe drum. Carol Magee, mama disperată, le-a spus poliţiştilor şi străinului în ce cameră se află copilul ei şi că nu era timp de pierdut.

Facebook

Deoarece singurii oameni care puteau face ceva erau poliţiştii şi tânărul student, ofiţerii au spart o fereastră şi l-au ajutat pe tânăr să intre pe geamul de la camera unde ar fi trebuit să fie copilul.

Străinul a pătruns în încăperea plină de fum, a găsit copilul şi l-a scos afară. Din fericire, micuţul era complet nevătămat. Tânărul erou a ieşit pe aceeaşi fereastră pe care intrase şi totul a mers bine, cu excepţia faptului că s-a tăiat pe spate şi la mâini din cauza cioburilor de la geamul spart.

După ce mama şi-a îmbrăţişat cu ardoare copilul, studentul misterios a dispărut. În acel moment plafonul s-a prăbuşit, iar camera copilului a fost înghiţită de flăcări.

Tânărul care salvase copilul în acea noapte s-a întors la viaţa lui obişnuită şi nimeni nu a mai auzit nimic despre el.

Facebook

Ziarul local a scris un articol despre incendiu, dar nu aveau informaţii despre bunul samaritean care salvase copilul în acea noapte. Un prieten al tânărului a contactat ziarul pentru a-i informa că numele de familie al salvatorului misterios este Freund.

Cu toate acestea, familia nu l-a putut identifica pe acest om şi niciodată nu au reuşit să îi spună „mulţumesc”.

Când Cyndee Farr-Gutierrez, una dintre fetiţele care se aflau în faţa casei în acea noapte, a scris o temă de clasă despre incendiul prin care a trecut în copilărie, s-a întâmplat ceva minunat.

Ea a compus o scrisoare de mulţumire şi a trimis-o ziarului local, The Fresno Bee, rugându-i să o publice. Dacă bărbatul numit „Freund” mai locuia în zonă, poate o va vedea?

Facebook

Jurnaliştii de la “The Fresno Bee” au decis să o ajute pe Cyndee să-l găsească pe eroul care-i salvase viaţa fratelui său mai mic în 1971. Şi în cele din urmă au reuşit!

La sfârşitul anului trecut, ea şi surorile sale l-au vizitat pe Rick Freund pentru prima dată şi în cele din urmă i-au putut spune un sincer mulţumesc.

În timpul acestei întâlniri, Freund a aflat că micuţul pe care îl salvase era un băieţel pe nume Robert „Bobby” Magee. Bobby are acum 47 de ani şi locuieşte chiar în proximitatea oraşului Fresno. Lucrează ca dulgher şi este un meseriaş de succes.

De asemenea, el conduce o organizaţie locală implicată în evenimente de donare de sânge. „Am investit o mulţime de sudoare, sânge şi lacrimi în munca noastră şi cred că de asta sunt cel mai mândru, că în fiecare an salvez vieţi”, spune Bobby, al cărui proiect a însumat peste 18.000 de recoltări în ultimii 18 ani.

Facebook

La scurt timp după prima întrevedere pe care surorile sale au avut-o cu Freund, Bobby şi familia lui s-au întâlnit cu acesta într-un restaurant. Astfel, Bobby a aflat că Freund a lucrat în cadrul armatei la poliţia militară şi că deţine o companie de camioane.

Din păcate, mama Carol nu a mai avut şansa să-i mulţumească lui Freund faţă în faţă; femeia a murit în 2003. Cu toate acestea, ea i-a scris propria scrisoare de mulţumire – din perspectiva fiului său, Bobby.

Iată ce i-a scris Carol:

“Mi-ai salvat viaţa şi ai dispărut înainte ca părinţii mei să-şi poată exprima recunoştinţa; unii eroi nu vor să fie descoperiţi.

Un simplu ‘mulţumesc’ nu este suficient pentru că mi-ai salvat viaţa. Dar ştiu că părinţii mei vor face tot posibilul pentru a mă învăţa ce este bine şi ce este rău şi să-ţi urmez exemplul.

Ai văzut ce trebuia făcut şi ai acţionat. Nu te vom uita niciodată.”

– Bobby

Este evident că ceva minunat s-a întâmplat cu viaţa lui Bobby în acea noapte. El acum lucrează pentru a salva vieţi şi o face într-un mod organizat.

Pentru Rick Freund nu a fost prima oară când a fost omul potrivit, la locul şi momentul potrivit. De-a lungul timpului el a salvat mai multe persoane folosind manevra Heimlich.

Rick a fost premiat pentru eroismul său şi acest citat rezumă destul de bine povestea sa de viaţă: „Observaţi ceva care nu este în regulă şi respiraţi adânc atunci când vedeţi că nimeni altcineva nu vă va ajuta. Apoi acţionaţi şi rezolvaţi problema.”

Facebook

De fiecare dată când suntem într-o situaţie în care ajutorul nostru este necesar, ne confruntăm cu o alegere – ar trebui să intervenim sau să stăm pe margine şi să privim?

În acea noapte de vară a anului 1971, un tânăr a văzut o familie aflată la ananghie, a dat o mână de ajutor şi a urmat acest drum întreaga sa viaţă. Nu a făcut niciodată ceva pentru a căuta faimă sau bogăţie.

În cele din urmă, Bobby, băiatul salvat şi-a dedicat o mare parte din timpul său pentru a salva alte vieţi.

Vă rugăm să împărtăşiţi această poveste pe Facebook dacă credeţi că atunci când faci o faptă bună, nu faci doar pe altcineva fericit, ci te simţi tu însuţi mai fericit!