LiveBiz
Legată de un gard şi lăsată să-şi găsească sfârşitul: şi-a ţinut cei 6 pui în viaţă în aşteptarea ajutorului

Legată de un gard şi lăsată să-şi găsească sfârşitul: şi-a ţinut cei 6 pui în viaţă în aşteptarea ajutorului

LiveBiz » Animale » Legată de un gard şi lăsată să-şi găsească sfârşitul: şi-a ţinut cei 6 pui în viaţă în aşteptarea ajutorului

Aceia dintre noi care iubim animalele, cunoaştem dragostea şi loialitatea pe care aceste vieţuitoare ni le pot oferi. Tocmai din acest motiv, nu vom putea înţelege niciodată cum pot unii oameni să săvârşească atâtea abuzuri împotriva acestor creaturi nevinovate. Şi exact când credeam că am văzut totul, un nou caz de răutate ne înduioşează inima.

Aceasta este scena emoţionantă pe care un trecător a întâlnit-o intr-o zi mohorâtă: o căţeluşă în vârstă de 2 ani a fost abandonată şi înlănţuită de un gard alături de cei 6 pui abia veniţi pe lume.

Cu capul atârnând de lanţ şi cei 6 micuţi care aveau nevoie de atenţie şi hrană, căţeluşa împreună cu puii nu ar mai fi putut supravieţui prea mult în aceste condiţii…

Mama putea fi văzută privind disperată după ajutor, în timp ce era legată pe un câmp din apropierea oraşului Elphin, comitatul Roscommon, Irlanda.

Bărbatul nu a ezitat să alerteze poliţia şi Societatea irlandeză pentru prevenirea cruzimii faţă de animale (ISPCA). Imediat, mama şi puii ei au fost transferaţi la adăpostul ISPCA din Longford, pentru a putea fi evaluaţi.

Din fericire, medicii veterinari au descoperit că nu aveau probleme grave de sănătate. Dar nimeni nu ştia de cât timp se aflau în acea situaţie sfâşietoare.

Puii nici măcar nu aveau ochii deschişi şi tremurau de frig.

„Abandonul unei căţeluşe în vârstă de doi ani, fără apă, mâncare sau adăpost, o pune pe aceasta şi pe căţeluşii ei în mare pericol. Rugăm proprietarii să-şi sterilizeze cât mai curând posibil animalele pentru a reduce numărul de vieţuitoare nedorite. Nu înţelegem cum ar putea  crede cineva că este în regulă să lase o mamă legată de un gard pentru a avea grijă de căţeluşi de una singură. Cu ploile şi frigul înregistrate în această săptămână, rezultatul ar fi putut fi unul foarte trist şi ne bucură faptul că am fost solicitaţi să îi ajutăm”, a declarat Hugh O’Toole, managerul centrului ISPCA.

„Un microcip este o cerinţă legală, dar acest câine nu are aşa ceva. Centrele noastre sunt permanent pline până la refuz şi avem resurse foarte limitate. În cazul multor animale aflate în îngrijirea noastră, poate dura mult până să găsim persoane responsabile şi dornice să adopte”, a mai adăugat O’Toole.

Căţeluşa şi micuţii ei se află în acest moment în grija voluntarilor de la adăpost. Imaginile au fost mediatizate pe reţelele de socializare şi de atunci numărul persoanelor furioase şi indignate de situaţia în care au fost găsiţi este în continuă creştere, ceea ce este un lucru de înţeles.

Mama a fost numită Emmy Lou, în timp ce puii ei au primit numele: Billy Ray, Dixie, Dolly, Dotty, June şi Patsy.

Din fericire, toţi sunt în afara pericolului şi vor rămâne sub îngrijirea ISPCA până la finalul anului, când centrul le va căuta un cămin permanent.

Distribuiţi această poveste impresionantă cu prietenii şi familia pentru a reaminti tuturor că patrupezii simt şi suferă la fel ca orice altă fiinţă vie!

Ţi-a plăcut acest articol?