LiveBiz
Femeia curajoasă salvează o căţeluşă care a fost aruncată în râu cu o piatră legată de spate

Femeia curajoasă salvează o căţeluşă care a fost aruncată în râu cu o piatră legată de spate

LiveBiz » Animale » Femeia curajoasă salvează o căţeluşă care a fost aruncată în râu cu o piatră legată de spate

Răul provocat de unii dintre semenii noştri pare să nu aibă limite, pentru că ştirile emoţionante dezvăluie deseori inima întunecată şi criminală a unora. Cu această ocazie, un gest teribil asupra unui câine din rasa Ciobănesc Belgian i-a lăsat pe toţi cu lacrimi în ochi şi cu inima frântă.

Recent, o căţeluşă care răspunde la numele Bella a fost găsită în timp ce se lupta din răsputeri să iasă din apele unui rău.

Căţeluşa fusese aruncată în râul Farndon, în Nottinghamshire, Anglia, împreună cu o piatră de dimensiuni considerabile atașată la spate. Era evident că intenția celor care au lăsat creatura în apă era să scape de ea în cel mai josnic mod cu putință.

Din fericire, o femeie care trecea prin zonă a observat zbuciumul bietului animalul și a intervenit imediat pentru a-l salva.

Bella a fost adusă la mal în jurul orei 8:45, iar femeia care a salvat-o, fiind extrem de revoltată de cele întâmplate, a anunţat autorităţile. Nimeni nu putea înţelege cum de a fost cineva capabil să comită un asemenea act împotriva unei creaturi neajutorate.

„S-a dovedit a fi un lucru foarte rău şi neplăcut pentru acest biet câine şi facem tot posibilul pentru a afla cine este responsabil. Suntem norocoşi că amabila membră a comunităţii noastre a găsit-o şi a salvat-o”, au declarat autorităţile din Nottinghamshire.

Aflată într-o stare destul de precară, căţeluşa a fost transferată de poliţie la un centru veterinar, dar, în ciuda stării sale, această creatură curajoasă nu a cedat. Bella a rămas internată și părea că dă semne de îmbunătățire.

„Câinele încă este într-o stare deplorabilă, dar a dat câteva semne încurajatoare că mănâncă, așa că speram să își revină”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Nottinghamshire.

Întrucât această faptă reprobabilă nu trebuia să rămână nepedepsită, poliţiştii au cercetat microcipul câinelui pentru a-i găsi eventualii proprietari.

Astfel, au aflat că fusese înregistrată în 2010 sub numele Bella, dar nu erau siguri că îşi păstrase aceiaşi proprietari.

Pentru a lămuri situaţia şi a-i găsi cei responsabili, autorităţile au cerut ajutor comunităţii.

„Dacă cineva are imagini de pe camerele de bord ale autovehiculelor sau de pe sistemele de supraveghere CCTV din zona Long Lane, ne-ar fi de mare ajutor”, au spus ofiţerii.

Până acum, două persoane au fost arestate sub suspiciunea de cruzime faţă de animale. Este vorba despre un bărbat şi o femeie în vârstă de 31, respectiv 32 de ani.

Cu toate acestea, ancheta rămâne deschisă, iar poliţia a cerut comunităţii să trimită în continuare orice imagini pe care le-ar putea avea din dimineaţa acelei zile nefaste.

„Cu toate că avem două persoane vizate, solicităm în continuare informaţii despre circumstanţele incidentului, inclusiv despre numărul de persoane implicate.”

Publicată de Newark Police – Nottinghamshire pe Luni, 6 ianuarie 2020

Suntem încântaţi să ştim că Bella îşi revine după o experienţă atât de dureroasă şi speram că-şi va putea găsi în curând un cămin unde să primească dragostea care i-a fost refuzată în trecut. Deocamdată nu s-a comunicat dacă deţinuţii sunt stăpânii câinelui, dar sperăm că autorităţile să ofere toate informaţiile despre caz, iar responsabilii să se confrunte cu legea.

Toată lumea trebuie să ştie că şi atunci când vine vorba despre o vieţuitoare care nu are propria voce să-şi spună necazul, există legi care protejează animalele de astfel de acte inumane ce trebuie aspru pedepsite.

Ţi-a plăcut acest articol?