LiveBiz
După ce a fost îndepărtată de lângă puii săi, această iapă îşi revede în cele din urmă mânjii după 2 luni

După ce a fost îndepărtată de lângă puii săi, această iapă îşi revede în cele din urmă mânjii după 2 luni

LiveBiz » Animale » După ce a fost îndepărtată de lângă puii săi, această iapă îşi revede în cele din urmă mânjii după 2 luni

Ştiaţi că venirea pe lume a mânjilor gemeni este un eveniment deosebit de rar? Conform statisticilor, la cabaline sunt şanse ca acest lucru să se întâmple doar o dată la 10.000 de cazuri; procentaj care face din acest eveniment un motiv de sărbătoare.

O astfel de minune i s-a întâmplat şi Elsei, o iapă care a adus pe lume doi mânji perfect sănătoşi fără ajutorul unui medic veterinar. Această nouă familie, însă, nu a avut o viaţă uşoară.

Imagine: Skydog Ranch

După acest moment deosebit pentru orice mamă, Bureau of Land Management (BLM) a decis să-i încredinţeze pe cei doi mânji unui adăpost de cai sălbatici numit Skydog Ranch, care s-a ocupat imediat de noua familie. Dar cei doi micuţi, odată ajunşi la fermă, au fost brusc separaţi de Elsa, care a fost plasată într-un program de sterilizare intern condus de BLM.

Clare Staples, fondatoarea Skydog Ranch, a depus toate eforturile pentru a încerca să reunească familia şi să o salveze pe Elsa de la programul de sterilizare, dar fără să primească răspunsuri concrete.

Imagine: Skydog Ranch

Până când Bureau of Land Management a contactat-o ​​pe Clare Staples şi i-a spus că ar putea să o adopte în cele din urmă pe Elsa şi să o reunească cu cei doi mânji ai ei. Pe cât de uimită, pe atât de plăcut surprinsă, Clare nu a stat pe gânduri, iar momentul reuniunii a fost cu adevărat emoţionant: Elsa iniţial fiind incapabilă să-şi recunoască unul dintre mânji deoarece trecuseră două luni de la separare…

Dar, în cele din urmă, familia a fost reunită, iar acum această gaşcă veselă de cai frumoşi trăieşte fericită în Ranch-ul Skydog; tot aici vor fi apoi introduşi pe miile de acri de pământ din adăpost, unde îşi vor trăi restul vieţii bucurându-se de statutul cailor sălbatici.

Imagine: Skydog Ranch

Deocamdată, gemenii sunt încă foarte ataşaţi de mama lor, iar Elsa nu-i abandonează, dar nici nu-i pierde vreodată din vedere. „Sunt foarte jucăuşi, aventuroşi şi curioşi”, povesteşte Clare Staples. „Dar dacă vor deveni vreodată agitaţi, vor fugi înapoi la ea.”

Este minunat să vezi în sfârşit o familie fericită şi reunită!

 

Sursa:
http://www.startribune.com/twin-horses-are-long-shots/123370988/
https://www.skydogranch.org/

Ţi-a plăcut acest articol?