LiveBiz
Faceţi cunoştinţă cu Wynn, câinele de terapie care ajută medicii şi asistentele în lupta lor cu Covid-19

Faceţi cunoştinţă cu Wynn, câinele de terapie care ajută medicii şi asistentele în lupta lor cu Covid-19

LiveBiz » Animale » Faceţi cunoştinţă cu Wynn, câinele de terapie care ajută medicii şi asistentele în lupta lor cu Covid-19

Pandemia de Coronavirus generează mult stres în rândul personalului medical, care este vârful de lance în lupta şi reducerea răspândirii infecţiei cu Covid-19, tratând pacienţii cei mai grav afectaţi în cel mai bun mod posibil.

Este o cursă contra cronometrul, iar lipsa odihnei şi schimburile de tură conduc la numeroase prăbuşiri fizice şi psihice. Dar pentru acest lucru există câinii de terapie şi în continuare veţi cunoaşte un exemplar care în aceste zile dificile aduce puţină linişte şi seninătate în inimile unor asistente şi medici greu încercaţi.

Câinele de terapie se numeşte Wynn, un Labrador ce are puţin peste un an, care aduce sprijin şi alinare medicilor şi asistentelor de la Rose Medical Center din Denver, Statele Unite.

Câinele de terapie a ajuns în spital, pentru a aduce o rază de bucurie tuturor angajaţilor care luptă zi de zi cu un duşman invizibil, aşa cum nu s-a văzut niciodată.

Adorabilul Labrador a fost dresat de Susan Ryan, medic de urgenţă care a fost de gardă în aceste zile pentru a ajuta pacienţii cei mai grav afectaţi: „La un moment dat m-am prăbuşit pe podea şi am spus ‘pot să îmi petrec doar un minut cu el? […] Să vezi toată ziua oameni bolnavi este ceva cu un impact uriaş asupra ta. Dar când există un câine pe care să îl mângâi, recuperezi o mică parte din linişte”, spune Ryan.

Câinele se află pe secţie de la vârsta de numai 8 săptămâni. Wynn „lucrează” în biroul asistenţilor sociali şi oricine îl poate vizita pentru a se bucura de câteva clipe de linişte alături de el: Indiferent de cât de greu le este acestor oameni care luptă pentru binele bolnavilor, Wynn este acolo pentru a le face viaţa puţin mai frumoasă!

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.

Ţi-a plăcut acest articol?